53.
06 /m²
Per verkoopeenheid € 8.49
Dit product is uit ons assortiment
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • Tegeldikte van +/- 3,7 cm
  • Geschikt voor terras en tuinpad
  • Ook per tegel verkrijgbaar op artikelnummer: 197582

Betonnen Terrastegel 40x40 cm
Met de terrastegel Mechelen maak je een terras en/of tuinpad met een natuurlijke aanstraling. De gecoate en gestraalde tegel heeft een enigszins ruw oppervlak, waardoor de tegel bij regenval niet snel glad zal worden. Tevens is de tegel door de coating beschermd tegen vetten en mossen, dus vrijwel onderhoudsvrij. De meerwaarde van betontegels zit hem in de stevigheid van de tegel. Terrastegels van beton zijn vorstbestendig, krasbestendig en liggen na het leggen stevig in een geheel. Een tegel van keramiek is vrijwel altijd dunner en lichter dan een tuintegel van beton. Het gevolg daarvan is dat je dure tegellijm nodig hebt om je terras stevig te kunnen leggen. Met betonnen tuintegels ligt je terras van zichzelf al stevig. Mochten de tegels niet helemaal uitkomen, dan moet er gezaagd worden. Doe dit nooit direct boven de tegels. De cementresten die loslaten zijn vrij lastig schoon te maken. Als het terras eenmaal ligt speelt het onderhoud een rol. Veeg regelmatig de bladeren en ander vuil van de tegels af om vieze bruine plekken te voorkomen. Mocht het reinigen toch genoodzaakt zijn, doe dit dan met schoon water en natuurlijke zeep. Op die manier heb je het langst plezier van deze Terrastegel Beton Mechelen Geel 40x40 cm - 60 Tegels / 9,60 m2. Bijtende stoffen en hogedrukreinigers zijn een minder goed idee, want deze kunnen de beschermende laag van de tegel aantasten.

Een veelvoorkomende eigenschap van de betontegel is kalkuitbloei. Door invloed van het klimaat onstaat er een witte uitslag op de tegel. Hoewel dit niet te voorkomen is hoef je niet te schrikken. De witte uitslag is kalk die vanuit de tegel naar het oppervlakte komt en na verloop van tijd gewoon weer verdwijnt.

Een kleinere klus?
Niets is vervelender dan een onafgemaakt karwei. Zorg er dus altijd voor dat je voldoende tegels in huis haalt om in één keer te slagen. Voor een grote klus is het verstandig om per pallet te bestellen. Met een pallet kun je ongeveer 9,60 m² leggen. Mocht de klus wat kleiner zijn dan kun je deze betonnen tegels ook per stuk (0,16 m²) bestellen.

Lees meer

Specificaties

Product
Productsoort Terrastegel
Productnummer 192912
Gewicht product 13600 gr
Hoogte product 3.7 cm
Lengte product 40.0 cm
Breedte product 40.0 cm
Type(nummer) 40x40x3,7cm pallet
Merk Geen
Duurzaam Nee
Algemeen
Kleur Geel
Kleurfamilie Geel
Lijn Mechelen
Afwerking Slijtvast
Type artikel Tegel
Materiaal Beton
Gebruik
Ruimte buiten Pad, Terras
Klusgrootte Grote klus
Technische kenmerken
Poreus Ja
Kalkuitbloei vrij Beperkt
Vorstbestendig Ja
Vorm Vierkant
Verband Halfsteensverband, Elleboogverband, Blokverband
Ondergrond Gestabiliseerd zandbed
Kleurvastheid Goed
Reviews worden geladen

Recent bekeken