Beveiliging voor in en om het huis

Om je helemaal thuis en veilig te kunnen voelen in je huis is het van belang dat je huis veilig. Een veilig huis kun je op verschillende manieren interpreteren. Zo wil je je huis bijvoorbeeld beveiligen tegen brand en inbraak, maar ook wil je dat je (kleine) kinderen veilig kunnen gaan en staan in je huis en wil je dat je belangrijke spullen en documenten veilig opgeborgen zijn.

Inbraakbeveiliging voor een veilig gevoel

Je kunt je huis op veel verschillende manieren beveiligen tegen inbraak. Zo kun je er voor kiezen om eventuele inbrekers af te schrikken met goede verlichting. Je kunt hiervoor buiten- en tuinverlichting gebruiken, in het bijzonder is de verlichting met bewegingsmelder erg interessant. Zodra de melder een beweging detecteert wordt de verlichting ingeschakeld, dit schrikt mensen af. Voor grotere tuinen of terreinen zijn er breedstralers, al dan niet met een bewegingsmelder. Ook kun je gebruik maken van een alarmsysteem.

Camerabeveiliging is ook een goede manier om inbrekers af te schrikken. Mochten de beveiligingscamera’s niet het gewenste afschrikkende effect hebben, dan heb je altijd de beelden nog. Met de beelden kun je precies nagaan wat er is gebeurd en kan de dader mogelijk worden opgespoord.

Ook kun je huis beveiligen door het (bijna) onmogelijk te maken dat er mensen ongevraagd binnen kunnen komen. Kies hiervoor de juiste sloten, cilinders en deurbeslag voor je deuren en vergeet ook de raamsluitingen niet.

Bij ons vind je ook meer advies over hoe je je huis goed kunt beveiligen tegen inbraak.

Brandbeveiliging

Brandbeveiliging is echt een must een huis. Om je huis goed te beveiligen tegen brand doe je er goed aan om verschillende brandbeveiligingsmiddelen te gebruiken. Begin met goede rookmelders op alle kamers. Zo weet je het direct als er brand is. Ook zijn er koolmonoxidemelders die koolmonoxide detecteren. Helemaal handig zijn de rookmelders die zowel rook als koolmonoxide detecteren, zo ben je tegen twee bedreigingen beschermd.

Ook altijd handig om in huis te hebben zijn de branddekens en brandblussers. Zo kun je bij kleinere brandjes zelf actie ondernemen en kun je de verspreiding van brand voorkomen. Als je een huis met meerdere verdiepingen hebt of je woont op een etage, dan kan een vluchtladder ook van pas komen. Zo kun je veilig vluchten vanaf een verdieping.

Overige beveiliging voor je huis

Voor tips & trucs om je huis ook voor de kleinste kinderen veilig te maken kijk je op de kinderveiligheid pagina. Om je documenten veilig op te bergen heeft KARWEI verschillende kluizen in het assortiment.

Recent bekeken