Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie
Meer informatie


3 resultaten
Philips bakovenlamp E14 15W sticker sticker
6 klantreviews
Dimbaar: Nee Lichtopbrengst: 90.0Lumen Vorm: Buis
De Philips Bakovenlamp 15W is speciaal voor gebruik in een oven. Het versterkte gloeidraad en de messing kap maken de lamp hittebestendig. De lamp heeft een vermogen van 15 watt... De Philips Bakovenlamp 15W is speciaal voor gebruik in een oven. Het versterkte gloeidraad en de ...
energielabel g
energielabel g
6.
39
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in gloeilamp
Calex kaars met gebogen uiteinde mat E14 10W
12 klantreviews
Dimbaar: Met (wand)dimmer Lichtopbrengst: 50.0Lumen Vorm: Kaars
Het CALEX 10W E14 matte tipkaarslampje is geschikt voor in kleine fittingen zoals kroonluchters etc. Het matte lampje geeft mooi diffuus warmwit licht en is zeer aangenaam.Het l... Het CALEX 10W E14 matte tipkaarslampje is geschikt voor in kleine fittingen zoals kroonluchters e...
E
E
2.
19
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in gloeilamp
Profile reservelamp 7W t.b.v. Prolight nachtlamp 2 stuks
Uitstekend beoordeeld
5 klantreviews
Dimbaar: Nee Lichtopbrengst: 30.0Lumen Vorm: Bulb
De Profile reservelamp 7W t.b.v. Prolight nachtlamp 2 stuks zorgen ervoor dat je altijd voorbereid bent wanneer de lamp van de Prolight nachtlamp met sensor (art. nr. 553396) ka... De Profile reservelamp 7W t.b.v. Prolight nachtlamp 2 stuks zorgen ervoor dat je altijd voorberei...
energielabel
energielabel
5.
99
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in gloeilamp

Bekijk ons assortiment gloeilampen

Gloeilampen zijn iconische lichtbronnen die decennialang een centrale rol hebben gespeeld in verlichtingstoepassingen over de hele wereld. Hoewel ze geleidelijk aan terrein hebben verloren aan energiezuinigere alternatieven zoals LED- en spaarlampen, blijven gloeilampen hun eigen unieke plaats behouden in de wereld van verlichting.

De basisconstructie van een gloeilamp is eenvoudig maar doeltreffend. Een gloeilamp bestaat uit een glazen omhulsel dat luchtledig is of gevuld is met een inert gas, zoals argon of stikstof. Binnenin bevindt zich een dunne gloeidraad, meestal gemaakt van wolfraam, dat elektriciteit omzet in warmte en licht. Wanneer stroom door de gloeidraad stroomt, wordt deze zo heet dat hij begint te gloeien en licht produceert. Het licht dat een gloeilamp uitstraalt, is warm en aangenaam, wat bijdraagt aan de gezelligheid van een ruimte.

Voordelen van gloeilampen

Een van de voordelen van gloeilampen is hun directe helderheid. Ze zijn onmiddellijk op volle sterkte bij inschakelen, in tegenstelling tot sommige andere lampen die tijd nodig hebben om op te warmen. Dit maakt gloeilampen ideaal voor situaties waar directe verlichting vereist is.

Gloeilampen zijn beschikbaar in verschillende wattages en vormen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Van de standaard peervormige lampen tot kaarsvormige lampen voor kroonluchters en reflectorlampen voor schijnwerpers, er is een gloeilamp voor bijna elke verlichtingsbehoefte.

In veel delen van de wereld worden gloeilampen langzaamaan uitgefaseerd vanwege hun energieverspilling. Niettemin blijven ze populair voor specifieke toepassingen waar hun warme gloed en directe helderheid gewaardeerd worden, en ze hebben een blijvende plaats in de geschiedenis en evolutie van verlichtingstechnologie.

Recent bekeken