Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
tot
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder

Ondervloeren

12 resultaten
Bekijk de TOP 10

Ondervloeren kopen bij KARWEI

Een ondervloer vormt de fundering van een goede vloer. Deze ligt in de ruimte tussen de ondergrond en de vloerbedekking, zoals laminaat en vinyl. Een ondervloer heeft verschillende functies. Zo werkt een ondervloer:

 • isolerend
 • geluiddempend
 • egaliserend
 • Daarmee draagt een goede ondervloer bij aan warmte in huis en blije buren. Een geluiddempende ondervloer weerkaatst namelijk geluiden en een isolerende ondervloer houdt warmte beter binnen. Ben je op zoek naar kwalitatieve ondervloeren? Vind de juiste ondervloer voor jouw situatie bij KARWEI, van groene ondervloeren tot folies en ondervloerplaten.

  Geluiddempende en isolerende ondervloer

  De grootste voordelen en belangrijkste functies van ondervloeren zijn dat deze een geluiddempende en isolerende werking hebben. In de winter zorgt de isolerende ondervloer ervoor dat het niet te koud wordt onder de voeten. Dat zorgt er daarnaast ook voor dat je huis tijdens de koudere dagen de warmte beter binnenhoudt, wat positief is voor de energierekening en jouw portemonnee. Ook houd je met een goede ondervloer opkomend vocht beter tegen, wat met name belangrijk is bij vochtigere ruimtes zoals kamers met betonondergronden en de benedenverdieping.

  Daarnaast draagt de geluiddempende ondervloer bij aan een rustiger huis, waar vooral je buren profijt van hebben. Wanneer je bijvoorbeeld een gehorig huis hebt, is het prettig om een goede ondervloer te kopen. Met de juiste ondervloer onder je laminaat of vinyl zorg je ervoor dat het geluid beter weerkaatst wanneer er bijvoorbeeld met meubels wordt geschoven of muziek aanstaat. Je bent daarom ook verplicht een goede ondervloer te nemen in je huis om geluidsoverlast te voorkomen. Met een geluiddempende en isolerende ondervloer zijn dus zowel je buren als jij erbij gebaat.

  Ondervloer voor laminaat tot vinyl

  Onder laminaat kan je vrijwel elke soort ondervloer neerleggen, maar belangrijk is te kiezen voor een goede isolerende ondervloer. Hout kan namelijk rotten wanneer je last hebt van optrekkend vocht. In ons assortiment vind je speciale isolerende ondervloeren voor laminaat en houten vloeren, waaronder ook folie of vochtschermen. Met een folie of vochtscherm als ondervloer voor je laminaat weer je het vocht optimaal.

  Vinyl is een zachter materiaal dan laminaat. Wanneer je een ondervloer onder vinyl wil leggen, is het van belang dat de ondervloer van een hard materiaal is gemaakt. Anders prik je er zo doorheen wanneer je er bijvoorbeeld met hakken overheen loopt of wanneer je er een stoel met puntige poten op zet. Dan kies je al snel voor de vierkante ondervloerplaten, die je makkelijk kan breken en naast elkaar kan leggen. Deze staan ook wel bekend als de groene ondervloer en wordt voor vrijwel ieder vloerbedekking gebruikt.

  Ondervloerplaten bestellen bij KARWEI

  Wil jij een ondervloer kopen nu je een nieuwe vloer gaat leggen? Bekijk alle ondervloeren van KARWEI, waar je voor elke situatie het juiste type ondervloer vindt. Van ondervloerplaten tot groene ondervloeren, folies en vochtschermen, bij KARWEI helpen we je graag met de juiste keuze. Weet je niet zeker welke ondervloer geschikt is voor jouw vloer? Je kan ons zowel online als in de bouwmarkt aanspreken voor advies. Bekijk bijvoorbeeld ons klusadvies hoe je zelf een ondervloer legt.

  Recent bekeken