Tijdschakelklokken

1 resultaten

Tijdschakelklokken kopen bij KARWEI

Soms wil je dat een apparaat in- of uitschakelt, ook als je er zelf niet bent om dat te doen. Om elektrische apparaten op gezette tijden in en uit te schakelen maak je gebruik van tijdschakelklokken. Met deze schakelaars stel je eenvoudig zelf in op welke tijden een apparaat in of uit dient te schakelen. Dat is ideaal om stroom te besparen, en ook om elektra op gezette tijden in te schakelen. Denk bijvoorbeeld aan buitenelektra zoals tuinverlichting of een sproeier.

Toepassingen van tijdschakelaars

Tijdschakelklokken zijn in feite contactdozen waarvan de stroom tijdelijk onderbroken wordt, afhankelijk van jouw instelling. Dat betekent dat elk elektrisch apparaat dat alleen stroom nodig heeft om in te schakelen op tijdschakelaars werkt. Dat maakt tijdschakelklokken nog het meest geschikt voor relatief simpele elektra, zoals verlichting. Niet toevallig is buitenverlichting een van de meest gebruikte toepassingen van tijdschakelaars. Het heeft als voordeel ten opzichte van bewegingssensoren dat je verlichting ’s avonds continu aan is en niet alleen als er iemand beweegt. Het nadeel is wel dat je de tijdschakelklok af en toe opnieuw moet instellen, wanneer de zomer- of wintertijd ingaat bijvoorbeeld.

Spatwaterdichte tijdschakelklokken

Omdat tijdschakelklokken vooral veel gebruikt worden voor buitenverlichting of andere toepassingen in de tuin, is het belangrijk dat ze bestand zijn tegen vocht en vuil. Bij KARWEI vind je daarom tijdschakelaars waarvan de contactdoos is voorzien van een beschermend klepje. Als er geen elektra op de schakelaar is aangesloten en er dus vuil of vocht in zou kunnen komen, beschermt het klepje de elektra. Dat maakt de schakelaar spatwaterbestendig, maar niet per se waterbestendig. Bevestig deze daarom gerust op een vochtige of stoffige plek, zoals je schuur of tuinhuis. Maar houd er altijd rekening mee dat ook spatwaterbestendige schakelaars op een beschutte plek bevestigd moeten worden.

Online tijdschakelklokken kopen

Bij KARWEI bestel je online alles wat je nodig hebt om je tuinverlichting en buitenelektra aan te leggen, waaronder tijdschakelklokken. Deze bestel je voordelig in één keer, zodat al je projectbenodigdheden op hetzelfde moment bij je thuis worden bezorgd. Net zo graag begroeten we je in een van onze bouwmarkten, waar een deskundige medewerker nooit ver weg is en eventuele vragen over tijdschakelaars of andere elektra snel beantwoord worden. In je lokale KARWEI-bouwmarkt kun je ook de verschillende tijdschakelklokken in ons assortiment in het echt bekijken en beoordelen of het product aan je verwachtingen voldoet.

Recent bekeken