Meer informatie
Meer informatie


2 resultaten
HANDSON kofferhoek nikkel 40 mm 4 stuks
1 klantreview
De HANDSON kofferhoek nikkel 40 mm 4 stuks schroef je op de hoek van bijvoorbeeld een kist of een deur om beschadigingen op de hoeken te voorkomen. Dehoekbeschermer heeft afgero... De HANDSON kofferhoek nikkel 40 mm 4 stuks schroef je op de hoek van bijvoorbeeld een kist of een...
8.
99
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in hoekbeschermer

Hoekijzer kopen bij KARWEI

Houten meubelen zijn wellicht de meest natuurlijke meubelen, maar al dat hout aan elkaar bevestigen is niet per se eenvoudig. Zeker niet als het subtiel moet, zodat verbindingsstukken niet al te zichtbaar zijn. Voor het bevestigen van houten onderdelen onder een hoek is een hoekijzer het juiste meubelbeslag. Dit is een subtiel en krachtig stuk metaal, onmisbaar bij het maken van een stoel, tafel of kast. In combinatie met de juiste schroef is een stalen hoek de onverwoestbare basis van veel meubelen, zonder dat je iets af doet aan de natuurlijk houten uitstraling van het meubelstuk.

90 graden stalen hoek

Wat je ook maakt, je krijgt vrijwel altijd te maken met hoeken van 90 graden. Vrijwel elke stoel of tafel heeft bevestigingspunten onder een rechte hoek. Met een stalen hoekprofiel bevestig je houten onderdelen onder deze hoek stevig en toch subtiel. Bij de meeste meubelen gaan de bevestigingspunten zelf schuil achter een rand, die eveneens met een hoekijzer of hoekprofiel bevestigd zit. In principe is het mogelijk om een simpel meubelstuk te maken van niets meer dan hout, hoekijzers en schroeven. Zo onmisbaar is een hoekijzer.

Multifunctioneel hoekijzer

Het nut van een hoekijzer beperkt zich niet tot het maken van tafels, stoelen of andere meubelen. Met een hoekijzer bevestig je hout in elke situatie onder een hoek van 90 graden, zowel twee elementen als drie elementen. Daarmee komen ze ook bij andere houten constructies van pas. Wie een dierenverblijf, tuinhuis of overkapping maakt, maakt zich het werk makkelijker door alvast hoekprofielen en stalen hoeken in te slaan. De kans dat je dit verbindingsstuk vroeg of laat nodig hebt, is vrij groot, dus je doet er altijd een verstandige aankoop mee.

Online hoekijzer bestellen

Bij KARWEI bestel je gereedschap, tuinbenodigdheden en accessoires eenvoudig online of je koopt ze in een van onze bouwmarkten. Een hoekijzer of stalen hoek koop je vooralsnog enkel in de bouwmarkt. Deze vind je daar bij de andere profielen en verbindingsstukken. Kun je ze daar niet vinden, heb je er een vraag over of wil je advies over hoe je jouw constructie het beste kunt aanpakken? In de bouwmarkt helpen onze klusexperts je graag met een goed productadvies en bij het vinden van het juiste product. Zo ga je met een goed plan en de juiste producten aan de slag.

Recent bekeken