Bewatering kopen bij Karwei

Een van de meest simpele en belangrijke vormen van tuinonderhoud is bewatering van tuin en planten. Gras, bloemen en planten hebben een bepaalde hoeveelheid water nodig om te groeien. Zeker in de zomer redden veel planten het niet zonder extra bewatering. Ook een gazon kan op de heetste dagen wat extra water gebruiken. Hoe je jouw tuin bewatert, hangt af van wat voor planten er in staan en hoeveel water die nodig hebben. Een gieter biedt uitkomst wanneer het om enkele bloemen en planten in perkjes gaat. Voor bomen, struiken en grotere aantallen planten heb je al gauw een tuinslang nodig.

Tips voor de bewatering van planten

Op zich is de bewatering van planten een van de meer eenvoudige vormen van tuinonderhoud. Toch zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Bewateren doe je vaak op hete dagen en dan is het geen goed idee om te sproeien in de volle zon. Waterdruppels werken op planten als een vergrootglas, waardoor planten daadwerkelijk kunnen verbranden. De bewatering van planten kan het best in de avond gebeuren. Houd er ook rekening mee dat af en toe een beetje water beter is dan in een keer heel veel. En mocht je willen besparen op water, dan is een regenton een goed idee.

Automatische bewatering met pomp

Wie een grote tuin heeft of het belangrijk vindt zijn tuin op regelmatige tijdstippen te bewateren, heeft veel baat bij automatische bewatering. Karwei heeft alles voor automatische bewatering, waaronder zwenksproeiers en pompen. Zo zorg je dat je gazon of planten automatisch bewatering ontvangen uit een beschikbare waterbron, zoals een meer of vijver. Zo kun je, ook op warme dagen, er rustig op uit in de wetenschap dat je planten en gazon alle bewatering krijgen die ze nodig hebben.

Het is ook mogelijk alles uit handen te geven en het sproeien volledig automatisch te laten gaan. Met Slim bewateren heb je geen omkijken meer naar het bewateren van je tuin. Benieuwd naar dit concept? Bekijk dan onze adviespagina.

Bewatering voor tuin online bestellen

Bij Karwei bestel je alle benodigdheden voor de bewatering van je tuin eenvoudig online. Wij zorgen dan dat het gewoon bij je thuis bezorgd wordt. Twijfel je over wat de beste bewatering voor tuin, planten of gazon is? In elke Karwei-bouwmarkt staan onze experts voor je klaar om je te helpen bij het maken van een keuze. Zo ga je altijd met de juiste producten voor bewatering naar huis en weet je zeker dat jouw tuin er ook op de warmste dagen weelderig bij ligt.

Recent bekeken