Lakken kopen bij KARWEI

Lak wordt gebruikt om ondergronden, zoals hout of metaal, op te knappen en weer een frisse uitstraling te geven. Er zijn lakken om de grondlaag te beschermen en af te lakken in kleur of transparant. Er zijn veel redenen om voor een lak te kiezen:

  • Lak beschermt het te schilderen oppervlak
  • Lak verlengt de levensduur van de verf
  • Gebruik van lak verlengt de tijd tussen onderhoudsbeurten
  • Lak is krasvast en slijtvast

Bij KARWEI hebben we een ruime selectie aan lakken. Van houten ondergronden tot vloertegels, voor elke ondergrond is er een mooie lak verkrijgbaar.

Houtlak en andere lakken voor optimale bescherming

Ben je van plan om een houten oppervlak te schilderen? Bereid de ondergrond voor met een grondverf. Hiermee bescherm je de houten ondergrond tegen de verf waarmee je vervolgens schildert en creëer je een egale grondlaag waar de verf niet in trekt. Bovendien hecht de verf zich beter aan het hout waardoor het lang meegaat en niet snel zal afbladderen. Vervolgens lak je deze af met een houtlak naar keuze. Bij KARWEI hebben we houtlak in diverse tinten en afwerkingen, zoals mat, zijdeglans of hoogglans. Werk je met een metalen ondergrond? Bekijk dan onze metaallak. Hier vind je een ruim assortiment met onder andere metaallak met roestbescherming.

Blanke lak voor een transparante afwerking

Wil jij je houtwerk lakken met een transparante lak? Met blanke lak blijf je de kleur zien van het schilderwerk en breng je slechts de afwerking aan die jij wilt. Door houtwerk af te schilderen met blanke lak bescherm je niet alleen de verf tegen krassen, je zorgt er ook voor dat de kleur niet vergeelt of andere vlekken krijgt. Dankzij de gladde afwerking hecht vuil zich niet aan de lak. Blanke lak is een mooie keuze voor als je je houtwerk niet wilt overschilderen met kleur en juist de houtkleur wilt houden. Zo behoud en bescherm je de natuurlijke uitstraling en kies je zelf voor een glanzende of matte afwerking.

Lakken kopen bij KARWEI

Bekijk onze lakken om de lak voor jouw schilderklus uit te zoeken. Van grondlaag tot aflak, haal alles in huis bij KARWEI om te lakken. Bestel jouw lakken direct online of kom langs in onze bouwmarkt. Ben je van plan om houtwerk binnen te lakken? Op onze klusadviespagina over houtwerk binnen schilderen vind je een stappenplan met handige tips voor een mooi resultaat.

Recent bekeken