close

Lakken

Lak kopen bij KARWEI

Vloeren en meubels krijgen een chique uitstraling door ze te lakken. Hout lakken kost wat inspanning, maar het is absoluut de moeite waard. Bij KARWEI vind je diverse kleuren lakken met glansgraden van extra mat tot hoogglans, en alles daartussenin. Ook blanke lak van diverse merken zoals Flexa, Histor of Le Noir & Blanc koop je bij KARWEI. Heb je een speciale klus zoals het verven van een betonnen vloer of garagevloer? Kijk dan eens bij onze vloerverf & coatings.

Hout lak

Lak wordt gebruikt om hout te beschermen. Het lakken van hout zorgt voor een beschermlaag tegen weersomstandigheden, zoals het welbekende regen van Nederland. De lak zorgt er dan voor dat krassen en andere inwerkingen worden tegengegaan. Lak is meestal te vinden op terpentine- en waterbasis. Het verschil zit hem in de verdunning. Lak op waterbasis is geurarm, droogt snel en vergeelt niet snel. Deze lak is ideaal voor binnen. Lak op terpentinebasis is dikker en buiten een stuk duurzamer. Deze buitenlak houdt daarom veel beter vast tijdens ruigere weersomstandigheden.

Transparante lak

De meest bekende lak is de transparante lak, ook wel blanke lak genoemd. Met de transparante lak kun je een beschermlaag aanbrengen zonder dat de originele kleur van de ondergrond verandert. Zo blijft het hout langer mooi en kun je langer genieten van je nieuw gelakte meubel!

Blanke lak spray

Lak kun je aanbrengen met een kwast of een roller, maar tegenwoordig is er ook de spray variant. De lak spray is gemakkelijk te gebruiken en aan te brengen. Zorg er alleen voor dat je de omgeving afplakt met kranten en tape zodat niks anders gesprayd wordt. De lak spray is te vinden in diverse soorten, zoals een lak spray voor een mat effect en een lak spray voor een steeneffect.

Wil je je houten meubels goed beschermen? Kom dan langs bij KARWEI voor diverse lakken. Kies uit verschillende kleuren lak of de blanke lak. Vraag bij KARWEI om advies over de juiste afwerking en voorbereiding of bestel direct de gewenste lak online in de webshop!