Wij zijn de bouwmarkt met smaak. Voor de woonklussen voor jouw thuis, is het bij ons thuiskomen. We vinden het niet alleen belangrijk om smaakvol te zijn, maar ook steeds een beetje duurzamer. Wij noemen het circulair ondernemen: bewust duurzame keuzes maken met het oog op hergebruik. Dat zit in het DNA van een bouwmarkt: we houden van mooi maken! Ook bieden we nieuwe producten aan van gerecycled materiaal. En hebben we de kennis en producten in huis die helpen om duurzame ideeën te realiseren Bijvoorbeeld wanneer je je spullen zo lang mogelijk wilt gebruiken, hergebruiken of upcyclen.
 
Mooi op alle vlakken
Jou inspireren met duurzame oplossingen voor thuis. Dat is wat we het liefst doen. We laten zien dat mooi én verantwoord wonen dichterbij is dan je denkt. Smaakt naar meer toch? We vertellen graag hoe wij bouwen aan meer circulariteit (zoals onderhoud, reparatie en hergebruik).

Upcyclen, wat is dat?

We inspireren jou en onszelf om spullen te hergebruiken en op slimme en originele manieren een nieuw leven te geven. Ontdek bijvoorbeeld ‘Upcyclen met Karwei’, waarin we je laten zien hoe je oude spullen een nieuwe functie geeft. Zo maken we van oude bezems een nieuwe vloerlamp.

Smaakvol hergebruik
In onze bouwmarkten vind je alle spullen die je nodig hebt voor upcycling. Bij upcycling worden spullen hergebruikt voor een product met een compleet andere functie. We vertellen je graag hoe je dit het beste doet in onze blogs en video’s. Ook helpen we je bij het onderhouden en repareren van jouw spullen.

PET-je af
Nog een mooi, duurzaam initiatief. Ieder seizoen introduceren wij nieuwe producten, zoals gordijnstoffen, gemaakt van gerecyclede PET-flessen en oude spijkerbroeken. Je selecteert deze gordijnen gemakkelijk in de gordijnsamensteller.
 
Daarnaast bieden we nog meer ruimte voor recycling middels onze textielbakken bij de bouwmarkten in Zuid-Holland. De jeans die je daar inlevert, wordt gebruikt voor ons Métisse isolatiemateriaal!

Onze producten die gemaakt zijn van gerecyclede materialen of die een beter alternatief zijn voor het milieu, herken je aan dit icoontje.

Duurzaam verpakt
Recyclebaar verpakkingsmateriaal is iets waar we bij Karwei veel aandacht aan besteden. Het liefst zien we natuurlijk helemaal geen verpakking. Schakelmateriaal, douchesets en hang- en sluitwerk bieden we bijvoorbeeld al onverpakt aan in de bouwmarkten. Ook verzenden wij inmiddels 20% van onze webshopbestelling zonder verzenddoos. Bij veel van deze producten is extra verpakking overbodig. En met onze slimme inpakmachine, wordt een deel van onze webshopbestellingen in een goed aansluitende doos verpakt, zo vervoeren we zo min mogelijk lucht!

Recyclen in de bouwmarkten
Wij dragen verantwoordelijkheid voor onze producten. Ook nadat jij ze hebt gekocht. In onze bouwmarkten vind je inzamelpunten. Hier lever je je oude spaarlampen, TL-buizen, kleine elektrische apparaten en batterijen in. Samen met Wecycle en Stibat zorgen we voor de recycling van jouw oude spullen. In 2020 zamelde Intergamma, waar Karwei onderdeel van is, 395.549 kilogram in.
 
Ook kun je bij ons een bouwafvalzak (Bulky zak) kopen of een kluscontainer huren. Zo voorkom je dat je klusafval bij het huisafval belandt.

Gereedschap om te huren
Waarom gereedschap aanschaffen als je het maar een enkele keer gebruikt? Daarom kun je bij ons je professionele gereedschap huren. Zo wordt het eindeloos hergebruikt door jou en andere klanten!

LED-op!
Heb jij je oude lichtbronnen al vervangen door LED-verlichting? Wij hopen, als één van de grootste retailers in verlichting, dat je deze duurzame stap snel gaat zetten. LED-verlichting is energiezuinig en gaat veel langer mee. Bij Karwei vind je LED-lampen in allerlei soorten en maten. Van slimme verlichting tot trendy, glazen bollen in organische vormen. Per oude lamp die je vervangt door LED, bespaar je per jaar tot €12,-! Zo kun je makkelijk uitrekenen hoeveel je bespaart.

Doe het zelf, doe het duurzaam
Diverse gemeentes in Nederland geven subsidie voor het verduurzamen van je huis. Voor een vliegende start, heb jij wellicht een waardebon ontvangen. Bij Karwei wissel je deze waardebon in voor duurzame producten. De producten die meedoen herken je aan het ‘Doe het zelf, doe het duurzaam’-logo.
 
Het verhaal achter de waardebon
In 2020 is (op initiatief van Intergamma en Communication Concert) het project ‘Doe het zelf Doe het Duurzaam’ uitgerold. Het project is in het leven geroepen om jou te helpen je woning te verduurzamen in het kader van de energietransitie.
 
De Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO) heeft hiervoor een innovatiesubsidie toegekend. Karwei maakt inmiddels volop gebruik van de ontwikkelde materialen en tools. Met de Rijksoverheid zijn al vergaande gesprekken gaande om subsidieregelingen voor de verduurzaming van de woning ook open te stellen voor ‘doe het zelvers’. Er wordt hiervoor samen met de betreffende ministeries een onderzoekspilot gestart.

Zelf duurzaam aan de slag? Dit is waar jij vandaag al mee kunt beginnen.

  • Verdiep je in het onderhoud van je gereedschap, zoals het legen van je hogedrukreiniger na gebruik. Zo gaan je spullen langer mee.

  • Hergebruik zo veel mogelijk materialen. Maak met resthout een leuke DIY of 'Upcycle' iets ouds naar iets nieuws.

  • Vervang oude lichtbronnen door LED-bronnen. Daarmee verbruik je minder energie en bespaar je tot €12,- per lamp per jaar.

  • Vervang oude kranen door waterbesparende kranen. Deze hebben we ook in de nieuwste trends, zoals roségoud of matzwart. Een besparende make-over!

  • Houd rekening met goede verwerking van afval. Lever je je oude spaarlampen, TL-buizen, kleine elektrische apparaten en batterijen bij het inzamelpunt in onze bouwmarkt. En lees bij chemische klusmiddelen hoe je omgaat met de restjes (gooi ze niet zomaar door de gootsteen).

  • Kijk met een andere blik naar je tuin: hoe kan dit een mooie plek worden voor mens én dier? Daarover vertellen we je alles in onze videoserie 'Pluk je Geluk'. Hierin leer je pluktuinieren en je tuin duurzaam inrichten.

  • Van plan binnenkort te gaan verbouwen? Een mooi moment om ook te kijken naar extra isolatie en zonnepanelen, ook vanwege de beschikbare subsidies. Je kunt het zelf doen, of gebruik maken van de montageservice van Karwei.

  • Ook met materiaalgebruik kun je een klein verschil maken. Gebruik FSC of PEFC hout, het liefst een materiaalsoort die lang meegaat, en ontdek onze producten van gerecycled materiaal (zoals gordijnen van PET-flessen).

Onze partners in duurzaamheid

Recent bekeken