Jouw huis, helemaal naar jouw smaak. Fijne gordijnen. De vloer weer lekker opgeknapt. En de muren in een verrassende kleur. Alles precies zoals jij het wilt. Want het is jouw huis, jouw tuin, jouw thuis!

We vinden het niet alleen belangrijk dat we deze plek mooier maken, maar dat we ook steeds duurzamer worden. Wij noemen het circulair ondernemen: bewust duurzame keuzes maken met het oog op hergebruik. We hebben de kennis en producten in huis die helpen om duurzame ideeën te realiseren.

Mooier op alle vlakken
Iedereen inspireren met duurzame oplossingen voor thuis, en motiveren om in actie te komen. Dat is wat we het liefst doen. We laten zien dat mooi én verantwoord wonen dichterbij is dan je denkt. Smaakt naar meer toch? We vertellen graag hoe wij als Karwei bouwen aan meer circulariteit, zoals onderhoud, reparatie en hergebruik van producten.

Ontdek Upcyclen!

Upcylen is het hergebruiken van oude spullen en deze een totaal nieuwe functie te geven. Niet weggooien dus, maar duurzaam hergebruiken. Op slimme en originele manieren geef je producten en materialen een nieuw leven. Ontdek Upcyclen met Karwei, waarin we je laten zien hoe je oude spullen een andere functie geeft. Zo maken we van oude bezems een nieuwe vloerlamp.
Bekijk alle andere video's van Upcyclen met Karwei en laat je inspireren en motiveren!

Smaakvol hergebruik
Ga thuis op zoek naar producten die je nog een prima tweede leven kunt geven en denk drie keer na voordat je spullen weggooid. Want van de meeste materialen en producten kan je de mooiste dingen maken met een compleet andere functie. In onze bouwmarkten vind je alle benodigdheden die je kunt gebruiken als je gaat upcyclen.

Ontdek alle Upcycle-ideeën, DIY's en duurzame oplossingen, zodat jij lekker aan de slag kunt gaan. We zijn een groot voorstander van goed onderhoud van je spullen, en deze te repareren in plaats van weg te doen.

PET-je af
Ook een mooi, duurzaam initiatief van Karwei is het gebruik van gerecycle materialen in onze producten. Zo zijn steeds meer van onze gordijnstoffen gemaakt van gerecyclede PET-flessen en oude jeans. Ontdek deze duurzame gordijnstoffen eenvoudig in de gordijnsamensteller en zie hoe mooi de stoffen zijn.

Daarnaast bieden we nog meer ruimte voor recycling door middel van onze textielbakken bij de bouwmarkten in Zuid-Holland. De oude spijkerbroek die je daar inlevert wordt gebruikt voor ons Métisse isolatiemateriaal!

Onze producten die gemaakt zijn van gerecyclede materialen of die een beter alternatief zijn voor het milieu, herken je aan dit icoontje.

LED-op!
Heb jij je oude lichtbronnen al vervangen door LED-verlichting? Als één van de grootste retailers in verlichting willen we graag dat iedereen deze duurzame stap snel gaat zetten. Want LED-verlichting is energiezuinig én het gaat veel langer mee.
Bij Karwei vind je LED-lampen in allerlei soorten en maten.
Van slimme verlichting tot trendy, glazen bollen in organische vormen. Vervang elke oude lamp door LED en bespaar tot wel €12,- per jaar. Reken maar de besparing maar uit!

Gereedschap om te huren
Waarom zou je gereedschap, zoals een laminaatsnijder of een trilplaat, aanschaffen als je het maar een enkele keer nodig hebt? Ook daarin denken we graag met je mee en hebben we onze gereedschap verhuur. Bij Karwei kun je terecht voor het huren van professioneel gereedschap. Vanaf 4 uur huur je al gereedschap om je klus te klaren. Zo wordt het eindeloos hergebruikt door jou en andere klanten!

Duurzaam verpakt
Recyclebaar verpakkingsmateriaal is iets waar we bij Karwei veel aandacht aan besteden. Het liefst zien we natuurlijk helemaal geen verpakking. Schakelmateriaal, douchesets en hang- en sluitwerk bieden we bijvoorbeeld al onverpakt aan in de bouwmarkten. Ook verzenden wij inmiddels ruim 20% van onze webshopbestelling zonder verzenddoos. Bij veel van deze producten is extra verpakking namelijk overbodig. En met onze slimme inpakmachines wordt een deel van onze webshopbestellingen in een goed aansluitende doos verpakt, zodat we zo min mogelijk lucht vervoeren!

Recyclen in de bouwmarkten
Wij dragen verantwoordelijkheid voor onze producten. Ook nadat jij ze hebt gekocht. In onze bouwmarkten zijn er inzamelpunten voor oude spaarlampen, TL-buizen, kleine elektrische apparaten en batterijen. Samen met Wecycle en Stibat zorgen we voor de recycling van deze oude spullen. In 2020 zamelde Intergamma, waar Karwei onderdeel van is, 395.549 kilogram in.

Karwei heeft bouwafvalzakken (Bulky zak) of huur een kluscontainer. Zo komt je klusafval niet bij het huisafval terecht.

Meer over recyclen in de bouwmarkt

Doe het zelf, doe het duurzaam
Diverse gemeentes in Nederland geven subsidie voor het verduurzamen van je huis. Voor een vliegende start, heb jij wellicht een waardebon ontvangen. Bij Karwei wissel je deze waardebon in voor duurzame producten. De producten die meedoen herken je aan het ‘Doe het zelf, doe het duurzaam’-logo.

Het verhaal achter de waardebon
In 2020 is (op initiatief van Intergamma en Communication Concert) het project ‘Doe het zelf Doe het Duurzaam’ uitgerold. Het project is in het leven geroepen om jou te helpen je woning te verduurzamen in het kader van de energietransitie.

De Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO) heeft hiervoor een innovatiesubsidie toegekend. Karwei maakt inmiddels volop gebruik van de ontwikkelde materialen en tools. Met de Rijksoverheid zijn al vergaande gesprekken gaande om subsidieregelingen voor de verduurzaming van de woning ook open te stellen voor ‘doe het zelvers’. Er wordt hiervoor samen met de betreffende ministeries een onderzoekspilot gestart.

Zelf duurzaam aan de slag? Start vandaag al met deze dingen.

  • Verdiep je in het onderhoud van je gereedschap, zoals het legen van je hogedrukreiniger na gebruik. Zo gaan je spullen langer mee.
  • Vervang oude lichtbronnen door LED-bronnen. Daarmee verbruik je minder energie en bespaar je tot €12,- per lamp per jaar.
  • Hergebruik zoveel mogelijk materialen. Maak met resthout een leuke DIY of ga iets ouds naar iets nieuws upcyclen.
  • Vervang oude kranen door waterbesparende kranen. Deze hebben we ook in de nieuwste trends, zoals roségoud of matzwart. Een besparende make-over!
  • Plaats een regenton in je tuin en vang gratis regenwater op. Zo hoef je geen drinkwater te verspillen voor het bewateren van je tuinplanten.
  • Ga je binnenkort verbouwen? Een mooi moment om ook te kijken naar extra isolatie en zonnepanelen, ook vanwege de beschikbare subsidies. Je kunt het zelf doen of maak gebruik van de Karwei klusservice.
  • Maak met materiaalgebruik ook een (klein) verschil. Gebruik FSC of PEFC hout, het liefst een materiaalsoort wat lang meegaat. Ken je onze producten van gerecycled materiaal al zoals de gordijnen van PET-flessen?
  • Kijk met andere ogen naar je tuin: maak deze plek mooi voor mens én dier! Bekijk onze videoserie 'Pluk je Geluk' en ontdek alles over pluktuinieren en je tuin verduurzamen.
  • Houd rekening met goede verwerking van afval. Lever spaarlampen, TL-buizen, kleine elektrische apparaten en batterijen in bij het inzamelpunt in onze bouwmarkt. Gooi chemische klusmiddelen ook niet zomaar door de gootsteen.

Onze partners in duurzaamheid

Recent bekeken