Toon meer Toon minder
tot
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder

Bijlen

9 resultaten

Bijl kopen bij KARWEI

Een van de oudste gereedschappen in gebruik door de mens heeft nog nauwelijks aan relevantie ingeboet. Ondanks de opkomst van handzagen, kettingzagen en snoeigereedschap komen bijlen nog steeds van pas, zowel bij het kappen van klein hout als het kloven van hout voor bijvoorbeeld de vuurkorf. De reden dat een bijl in tuin en buitenruimte nog steeds zo handig is, is zijn eenvoud. Bijlen zijn relatief simpel handgereedschap, waarmee het makkelijk werken is. Dat scheelt een hoop voorbereiding en gedoe voor als je alleen even wat hout voor de vuurkorf nodig hebt, of wat klein snoeiwerk verricht.

Werken met bijlen

Vanzelfsprekend is veilig en zorgvuldig werken met een bijl in je tuin van groot belang. Houd daarbij een aantal zaken in gedachten: wanneer je werkt met een bijl dien je altijd stabiel te staan, op twee benen een beetje uit elkaar. Wanneer je hout klooft voor de haard of vuurkorf sla je met de bijl naar beneden. Zorg dat het hout dat je klooft op een houten ondergrond staat, zodat je bijl niet bot wordt bij een misslag. Door enigszins wijdbeens te staan, voorkom je ook dat je jezelf verwondt bij een misslag.

Een grote of kleine bijl?

Als je door onze bouwmarkt of webshop struint, is de verleiding wellicht groot om te kiezen voor een bijl die groot is. Dat wil zeggen: een bijl met lange steel. Of een grote of kleine bijl voor jou de beste bijl is, hangt helemaal af van waarvoor je de bijl precies wilt gebruiken. Als kloofbijl is een grote bijl het meest geschikt, omdat je met een lange slag het meeste momentum verkrijgt. Voor klein snoei- en hakwerk is een bijl die klein van steel is juist weer het meest geschikt.

Online een bijl kopen

Waarvoor je bijlen ook gebruikt, KARWEI heeft voor jou de beste bijl in huis: van grote en kleine bijlen, tot gespecialiseerde kloofbijlen voor het haardhout. Je vindt het allemaal, zowel in onze webshop als in de bouwmarkt van KARWEI. Besluit je een bijl te kopen in onze bouwmarkt, dan staan daar onze medewerkers voor je klaar om je advies te geven over wat voor jou de beste bijl is. Als je al precies weet wat je wilt, dan kun je al onze bijlen ook gewoon online bestellen.

Recent bekeken