59.
94 /m²
Per verkoopeenheid € 19.18
Dit product is uit ons assortiment
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • Tegeldikte van +/- 6 cm
  • Ook per tegel verkrijgbaar op artikelnummer: 104549

Betonnen Terrastegel 80x40 cm
De meerwaarde van betontegels zit hem in de stevigheid van de tegel. Terrastegels van beton zijn vorstbestendig, krasbestendig en liggen na het leggen stevig in een geheel. Een tegel van keramiek is vrijwel altijd dunner en lichter dan een tuintegel van beton. Het gevolg daarvan is dat je dure tegellijm nodig hebt om je terras stevig te kunnen leggen. Met betonnen tuintegels ligt je terras van zichzelf al stevig. Aftrillen wordt echter afgeraden, want tegels groter dan 50x50 cm zijn gevoeliger voor breuken. Mochten de tegels niet helemaal uitkomen, dan moet er gezaagd worden. Doe dit nooit direct boven de tegels. De cementresten die loslaten zijn vrij lastig schoon te maken. Als het terras eenmaal ligt speelt het onderhoud een rol. Veeg regelmatig de bladeren en ander vuil van de tegels af om vieze bruine plekken te voorkomen. Mocht het reinigen toch genoodzaakt zijn, doe dit dan met schoon water en natuurlijke zeep. Op die manier heb je het langst plezier van deze Terrastegel Beton Calle Elba Grijs/Zwart 80x40 cm - 30 Tegels / 10,8 m2. Bijtende stoffen en hogedrukreinigers zijn een minder goed idee, want deze kunnen de beschermende laag van de tegel aantasten.

Een veelvoorkomende eigenschap van de betontegel is kalkuitbloei. Door invloed van het klimaat onstaat er een witte uitslag op de tegel. Hoewel dit niet te voorkomen is hoef je niet te schrikken. De witte uitslag is kalk die vanuit de tegel naar het oppervlakte komt en na verloop van tijd gewoon weer verdwijnt.

Een kleinere klus?
Niets is vervelender dan een onafgemaakt karwei. Zorg er dus altijd voor dat je voldoende tegels in huis haalt om in één keer te slagen. Voor een grote klus is het verstandig om per pallet te bestellen. Met een pallet kun je ongeveer 10,8 m² leggen. Mocht de klus wat kleiner zijn dan kun je deze betonnen tegels ook per stuk (0,36 m²) bestellen.

Lees meer

Specificaties

Product
Productsoort Terrastegel beton
Productnummer 104527
Gewicht product 43000 gr
Hoogte product 6.0 cm
Lengte product 40.0 cm
Breedte product 80.0 cm
Merk Decor
Duurzaam Nee
Algemeen
Kleur Grijs / Zwart
Kleurfamilie Grijs
Lijn Calle
Type artikel Tegel
Materiaal Beton
Gebruik
Klusgrootte Grote klus
Technische kenmerken
Vorstbestendig Ja
Vorm Rechthoek
Verband Elleboogverband, Halfsteensverband, Visgraatverband, Keperverband
Ondergrond Gestabiliseerd zandbed
Kleurvastheid Uitstekend
Reviews worden geladen

Recent bekeken