Zelf lampen maken

Geef je ‘oude’ lamp een upgrade of maak juist een hele nieuwe lamp zelf. Bekijk hier alle shiny DIY's voor het maken van je eigen lampen. Hoe tof is dat! Bij Karwei vind je de leukste en meest inspirerende DIY ideeën om zelf mee aan de slag te gaan. Wees creatief en maak je eigen DIY lamp!

Volg ons en mis niets!

DIY lampen en lampenkappen van KARWEI

Kun je de ideale lamp voor naast je leesstoel of bed niet vinden? Waarom maak je dan niet gewoon zelf een lamp? Al binnen enkele stappen is dit voor elkaar te krijgen; voor zowel een beginnende klusser als voor een doorgewinterde do-it-yourselfer! Vind op Wooninspiratie van KARWEI vele DIY projecten om zelf lampen te maken.

Trek er een middagje voor uit en ga aan de slag met lichtbollen en snoeren, of tover een oude lampenkap om tot een volledig nieuw uiterlijk. Kies je favoriete materialen en kleuren en maak zo een design lamp die als eyecatcher in huis zal dienen! Word de hoofdontwerper van je eigen huis met een mix aan opvallende DIY lampen en DIY lampenkappen in meerdere kamers. Alle doe-het-zelf projecten zijn voorzien van uitgebreide instructies zodat iedereen vlug kan starten. En samen met het advies van vele interieurbloggers kan dit niet misgaan!

Zelf lampen maken met de snoerboer

Een van de grote trends is het het samenstellen van je eigen lamp met een kleine of grote lichtbol, een bijzondere fitting en jouw favoriete kleur snoer. Kies bijvoorbeeld voor een lichtbol met een warme kleur en geribbeld materiaal, koppel die aan een koperen fitting en maak het af met een zwart snoer.

Stel heel gemakkelijk zelf zo’n speelse en hippe hanglamp samen die je aan het plafond hangt, langs de muur plaatst of op een tafeltje zet. Dit kan bijvoorbeeld een industriële of vintage look accentueren, en je kamer een speelse touch geven. Weet jij al waar je de lamp overheen wilt hangen? Bijvoorbeeld over een trendy trapje of over een haakje aan de muur? De snoerboer lamp is vrijwel overal te plaatsen en bij te mixen. Breng meerdere lampen samen boven de keukentafel of hang er twee aan beide zijden van je bed, en verplaats ze weer naar een andere plek wanneer je toe bent aan iets nieuws. Met de snoerboer kan dit heel gemakkelijk!

Maak eenvoudig je eigen DIY lamp met de inspiratie artikelen van KARWEI. Volg onze bekende interieurontwerpers voor inspiratie of ga aan de slag met de instructie artikelen om volledig zelf een lamp te maken. Laat zo je huis nog mooier stralen met je eigen DIY lamp!