Zelf een glazen tafellamp maken

Maak je eigen glazen tafellamp

Er zijn lampen in verschillende soorten en maten om verlichting en sfeer te brengen in huis. Draadlampen, hanglampen, koperen lampen én tafellampen. Zelf een lamp maken is natuurlijk extra leuk! Met dit handige stappenplan maak je zelf een glazen tafellamp met een vaas en terracotta schaaltje.

stap 1

Spuit het terracotta schaaltje met gouden metallic spuitlak

Let op dat je de spuitbus goed schudt van te voren en dat je de lak niet in te dikke lagen aanbrengt. Herhaal vervolgens deze stap totdat het schaaltje mooi gedekt is. Hanteer 10 minuten droogtijd tussen de lagen.

stap 2

Boor de gaten in het schaaltje

Boor een gaatje bovenop in het midden en een gat aan de zijkant waar het snoer doorheen gaat. Doe dit voorzichtig zodat het schaaltje niet breekt. Bevestig vervolgens de buisnippel in het gat zodat je daar de fitting op kunt bevestigen. In dit stappenplan kun je lezen hoe je het snoer aansluit. Optioneel kun je een dimmer aan het snoer bevestigen.

stap 3

Plaats de glazen vaas ondersteboven op het terracotta schaaltje

Je DIY lamp is nu klaar. Simpel en origineel!

Benodigdheden

Gereedschappen (1)

Geef de glazen lamp een mooi plekje op tafel, op een bureau of op een kastje. Je kunt allerlei vormen en kleuren vazen gebruiken om je DIY tafellamp te maken! Wees creatief. Je kunt bijvoorbeeld ook vazen bij de kringloop kopen om deze lamp te maken.

Wil je meer lampen zelf maken? Bekijk dan ook de andere originele DIY lampen van Karwei!

Geschreven door:

Tanja van Hoogdalem

Hi! Ik ben Tanja en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Naast interieur heb ik een passie voor fotografie en deel ik regelmatig foto’s van mijn hond Rocco. Speels, licht en groen, zo zou ik mijn huis omschrijven. Hier en op mijn blog deel ik mijn passie voor interieur en hoop ik jullie te inspireren!

Volg ons en mis niets!