Maak je eigen glazen tafellamp

Een simpele nieuwe DIY! Maak nu je eigen glazen tafellamp met een glazen vaas en een terracotta schaaltje. Verlichting vind ik heel belangrijk. Het bepaalt namelijk veel van de sfeer in huis, zeker in de winter! Zelf heb ik allerlei soorten en maten lampen: een draadlamp, een glazen bollamp en een metalen lamp. Juist de diversiteit maakt het leuk! In dit blog leg ik jullie uit hoe je in een paar stappen je eigen tafellamp maakt.

stap 1

Spuit het terracotta schaaltje in met de gouden metallic spuitlak van KARWEI

Let op dat je goed schudt van te voren en dat je niet te dikke lagen aanbrengt. Herhaal vervolgens deze stap totdat het schaaltje mooi gedekt is. Hanteer 10 minuten droogtijd tussen de lagen.

stap 2

Boor nu de gaten in het schaaltje

Eentje bovenop in het midden en een gat aan de zijkant waar het snoer doorheen gaat. Doe dit voorzichtig zodat het schaaltje niet breekt. Bevestig vervolgens de buisnippel in het gat zodat je daar de fitting op kunt bevestigen. In dit stappenplan kun je lezen hoe je het snoer aansluit. Optioneel kun je een dimmer aan het snoer bevestigen.

stap 3

Ten slotte plaats je de glazen vaas ondersteboven op het terracotta schaaltje

Je DIY tafellamp is nu klaar. Simpel en origineel!

Benodigdheden

Materialen (7)
Gereedschappen (1)
  • Boor

De lamp heeft een plekje gekregen in de slaapkamer op de wandbank. In een vorige blog voor KARWEI vertelde ik jullie hoe je zelf ook makkelijk zo’n wandbank kunt maken. De glazen vaas voor de wandlamp kocht ik bij KARWEI. Je kunt allerlei vormen en kleuren vazen gebruiken om je DIY tafellamp te maken! Wees creatief :). Je kunt bijvoorbeeld ook vazen bij de kringloop kopen om deze lamp te maken. Wat vinden jullie van het resultaat?

Liefs,

Tanja

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Tanja van Hoogdalem

Hi! Ik ben Tanja en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Naast interieur heb ik een passie voor fotografie en deel ik regelmatig foto’s van mijn hond Rocco. Speels, licht en groen, zo zou ik mijn huis omschrijven. Hier en op mijn blog deel ik mijn passie voor interieur en hoop ik jullie te inspireren!