Van een vaas een tafellamp maken

DIY: Van een vaas een tafellamp maken

Interieurstyliste Doortje is de eigenaresse van Thuis bij Door, en samen met Karwei maakt ze hele toffe dingen. Naast interieurs stylen houdt ze ook erg van klussen. Onlangs heeft ze haar appartement in Amsterdam verbouwd, bij de re-styling hoorde ook nieuwe verlichting. Omdat ze de lamp die ze graag wilde nergens kon vinden, besloot ze van een vaas een tafellamp te maken. Lees mee over hoe ze de klus heeft aangepakt en wie weet maak jij binnenkort ook je eigen tafellamp. Doortje legt hieronder uit hoe ze dit heeft aangepakt!

stap 1

Boor een gat aan de onderkant van de vaas

Zet met een stift een stip in het midden van de onderkant van de vaas. Plak hier een stuk tape op en boor met een 8 mm keramiek boor een gat in de onderkant van de vaas.

stap 2

Boor een gat aan de bovenkant van de vaas

Boor ook een gat dichtbij de bovenkant van de vaas (ongeveer 1 cm vanaf de bovenkant van de vaas). Ook hierbij is aan te raden eerst een stukje tape op te plakken en dat te gaan boren.

stap 3

Trek het snoer door de gaten

Trek het kant- en klare snoer door beide gaten heen. Het stopcontact en de schakelaar moeten in het verlengde van het gat bij de bovenkant van de vaas zitten. Het deel van het snoer met de losse draden trek je door de onderkant van de vaas heen.

stap 4

Draai een moer aan het snoer

Doe het draadeind om het snoer heen wat uit de onderkant van de vaas komt. Draai hier vervolgens een moertje omheen zodat het draadeind goed vast blijft zitten.

stap 5

Draai het draadeind vast

Draai het onderste deel van de fitting om het draadeind heen totdat deze goed vastzit.

stap 6

Draai het schroefdraad en de eerste schroefring vast

Schroef het bruine en het blauwe draad op de juiste plek in de fitting met een kleine schroevendraaier. Draai het schroefdraad en de eerste schroefring hierop.

stap 7

Plaats de lampenkap

Plaats nu de lampenkap over de fitting heen. Zet hem vast door de tweede schroefring op het schroefdraad te draaien.

stap 8

Draai een peertje in de lamp

Draai een peertje in de lamp en je lamp is af!

Een zelfgemaakte tafellamp van een vaas!

Wil je ook een tafellamp maken van een vaas? Met de stappen in deze DIY kan je helemaal los gaan met je eigen exemplaar. Ik ben erg blij met het eindresultaat. Succes met het maken van jouw lamp!

Liefs,
Door

Shop de looks!

Irwin tegel- en glasborenset 5-delig Ø4-11 mm
6 klantreviews
Irwin tegel- en glasborenset 10507912 is een 5-delige set met boren diameter 4 5 6 8 en 11mm De boren hebben een speciaal ontworpen punt om zeer nauwkeurig te boren in geglazuur... Irwin tegel- en glasborenset 10507912 is een 5-delige set met boren diameter 4 5 6 8 en 11mm De b...
15.
99
Bekijk alles in glasboor
Lampenkap Savernu hexagon  Ø30x35cm
14 klantreviews
Geef je eigen draai aan je lamp! Zo geef je jouw huiskamer persoonlijkheid en karkater. Met deze Savernu lampenkap geef je jouw oude lamp een hele nieuwe uitstraling, of je zoek... Geef je eigen draai aan je lamp! Zo geef je jouw huiskamer persoonlijkheid en karkater. Met deze ...
39.
89
56.99
30% korting vanaf 20.-
Aanbieding alleen vandaag nog geldig
Bekijk alles in lampenkap
HANDSON eurosnoer goud 2 meter met schakelaar
1 klantreview
De goudgekleurde Handson eurosnoer met schakelaar, is geschikt om apparaten met stroom te verbinden. De snoer is voorzien van een schakelaar voor de lamp, zodat je deze gemakkel... De goudgekleurde Handson eurosnoer met schakelaar, is geschikt om apparaten met stroom te verbind...
3.
69
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in aansluitsnoer
Philips LED peer E27 60W sceneswitch filament helder Philips LED peer E27 60W sceneswitch filament helder ecoCheque
Uitstekend beoordeeld
18 klantreviews
Met de Philips SceneSwitch standaard LED-lamp kunt u met uw bestaande schakelaar eenvoudig het lichtniveau aanpassen, van helder licht naar natuurlijk licht of een sfeervolle, w... Met de Philips SceneSwitch standaard LED-lamp kunt u met uw bestaande schakelaar eenvoudig het li...
energielabel f
energielabel f
14.
39
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in led

Geschreven door:

Doortje Kruisheer

Doortje is interieurstyliste en eigenaresse van Thuis bij Door. Haar passie is het geven van advies en inspiratie voor je interieur. In Amsterdam geniet ze volop van haar huis, die helemaal naar haar wensen is en dat gunt ze iedereen. Maak van je huis de beste plek! In haar blogs deelt Doortje inspirerende interieuradviezen en hele toffe klussen.

Volg ons en mis niets!