Zelf plantenbakken maken

Of je nu een tuin, patio of een stadsbalkon hebt; een plantenbak maak je passend voor iedere ruimte. Dus ook voor binnen! Bij Karwei vind je verschillende stappenplannen voor de leukste plantenbakken. Ga zelf aan de slag met deze toffe DIY’s!

Volg ons en mis niets!

DIY plantenbak ideeën van KARWEI

Een plant komt natuurlijk pas echt goed tot zijn recht wanneer je hem in een mooie plantenbak doet. Weg met de inspiratieloze plantenbakken, en ga voor een unieke creatie door ze zelf te maken!

Met een DIY plantenbak kun je voor iedere plant een eigen behuizing in elkaar zetten, afgestemd op de grootte en vorm van de plant. Alle planten en bloemen hebben een eigen karakter en verdienen daarom een passende plantenbak. Wanneer je bijvoorbeeld een DIY plantenbak wilt maken voor je grote bananenplant zal deze anders uitpakken dan het zelf maken van kruidenbakjes. Maak van iedere buitenruimte een gezellig bedoening door te spelen met een verschillende stijlen voor de plantenbakken. Bijvoorbeeld door een plantenbak op pootjes te maken. Oriënteer je op deze pagina wat er allemaal mogelijk is en doe inspiratie op om zelf leuke plantenbakken te maken!

Zelf plantenbakken maken met restant producten

De voorbeelden van DIY plantenbakken zijn erg divers en testen je creativiteit.

Geef bijvoorbeeld een vernieuwende draai aan een oude plantenbak door deze om te wikkelen met touw. Zo bevorder je een botanische look met rotan elementen. Of maak een plantenbak met oude betontegels die je misschien nog over hebt van het bestraten van je tuin. Hetzelfde kun je doen met oude puinzakken en deze om te toveren in originele bloembakken. Werk efficiënt met restant producten en maak er zo iets moois van! Breng groen naar de muur en stop gevallen of oude bladeren in een lijstje aan de muur! Haal de creativiteit in je naar boven en speel met veel groen voor een rustgevende botanische omgeving.

De DIY plantenbakken variëren van kleurvolle knallers tot stijlen die in de aardse omgeving opgaan. Welke stijl ook bij jou past, vind bij KARWEI een passende DIY plantenbak om de buitenruimtes een eigen karakter te geven!