De trends van het najaar van 2020

Het najaar van 2020 bestond uit prachtige woontrends waarbij veilig, duurzaam en rust belangrijke elementen zijn die je nog elke dag terugziet in veel interieurs. Zachte tinten en natuurlijke materialen blijven terugkomen in meubelen en accessoires. Laat je inspireren door Karwei en bekijk onze tips.

Woontrends van Karwei
Welke woontrends van dit najaar passen bij jouw stijl? Ga voor een licht en basic Scandinavisch interieur met een prachtige variatie van neutrale kleuren en tijdloze elementen. Of combineer natuurlijke, eenvoudige en robuuste meubelen met veel groen in planten en verf met een botanische stijl. In een industriële stijl zie je veel metaal, leer en andere dierlijke materialen. Het modern interieur kiest voor minimalistisch met strakke lijnen en tegenhangers in zachtere vormen. Voor iedereen is er een stijl

Kleurrijk en rond
Dit najaar zie je veel behang terugkomen in elke ruimte van het huis, dus ook in de badkamer, keuken en slaapkamer staat behang perfect. Combineer meerdere accessoires in dezelfde kleur van het behang in je interieur. Daardoor creëer je eenheid, rust en stijl in je interieur op een hele simpele manier. Kies een vaas op tafel of een kussen op de bank met dezelfde kleur van het behang. Ook een half geverfde muur is een trend, waarbij de kleur best wel mag opvallen. Denk dan niet meteen aan een knalkleur, maar kies een warme kleur die bijvoorbeeld in het behang ook te vinden is en schilder de onderste helft van de langste muur mee in deze zelfde kleur.

Ronde vormen stralen gezelligheid en zachtheid uit. Wanneer de dagen wat korter worden en we meer binnen gaan zijn, maken ronde vormen zoals kleden en tafels het intiemer en rustiger in je huis. Een grote ronde bijzettafel die laag op de pootjes staat bij de bank combineer je stijlvol met een grote ronde poef, gemaakt van grof gebreide wol. Of juist een ronde poef van andere natuurlijke materialen, zoals sisal.

Natuurlijk en luxe
De plant, van kleine cactus tot grote struik, mag niet meer ontbreken in het interieur. Planten zorgen voor continue kleur in ons huis, maar ook voor een gezondere leefomgeving door het zuiveren van de lucht. Helaas is het niet het hele jaar door warm genoeg om buiten te genieten en te leven. Door de kamerplant haal je de tuin naar binnen en ervaar je de rust en ontspannenheid van het bos in je eigen woonkamer, twaalf maanden lang. Creëer een botanische sfeer en omgeef je in een levendige ruimte vol positieve energie.

Een andere gave woontrend van dit najaar zijn de luxe stoffen op banken, stoelen en ook zeker van gordijnen. Laat de vintage velvet bank met kleurrijke stof naadloos aansluiten bij het trendy behang. Of combineer gestoffeerde eettafelstoelen in verschillende luxe kleuren met elkaar rondom de ronde eettafel. En gordijnen van luxe stoffen? Kies voor meer wat neutralere kleuren, zodat de rest van het stijlvolle interieur de aandacht blijft krijgen.

Blijf op de hoogte van de laatste woontrends en duik in de wooninspiratiepagina’s van Karwei. Alle trends van dit najaar zijn voor je op een rij gezet! Ontdek de verschillende stijltips voor een interieur met natuurlijke materialen, laat je adviseren in kleur, creëer een luxe gevoel in je woonkamer en ga mee met de behangtrend van 2020.

Volg ons en mis niets!