Snoerboer lamp aan lederen lus

Snoerboer lamp aan lederen lus maken

Zelf een lamp maken lastig? Dat dacht ik stiekem wel altijd, maar na het maken van deze DIY lamp die ik maakte met de onderdelen van snoerboer kan ik oprecht zeggen, nee, zelf een lamp maken is niet moeilijk!

Ik koos er voor om een klassieke lamp aan snoer te maken die ik vervolgens speels met een lederen lus heb opgehangen.

snoerboer-stap-3-800x539
stap 1

Duw het zwarte koord iets omhoog zodat de blauwe en bruine draad zichtbaar worden

Strip nu voorzichtig met een striptang het laagje blauw en bruin van het draad af zodat het koperdraad zichtbaar wordt. Schroef nu het netsnoer iets open en maak de lamphouder los. Trek hier de gestripte kabel doorheen en bevestig de twee draadeinde in de gaatjes. Zet het draadeinde goed vast door de twee kleine schroefjes goed stevig vast te draaien. Let er hierbij op dat het draadeinde niet uitsteekt aan de andere zijde!

snoerboer-stap-2-e1514381237889
stap 2

Fittinghuls

Mocht je net als ik gebruik maken van een fittinghuls zorg er dan voor dat je deze bij stap een of twee aan het nu nog vrije koord over de fitting heen schuift.

Snoerboer-2017-stap-2-e1514381318234
stap 3

Stekker bevestigen

Dan kan je nu de handelingen van stap 1 herhalen om de stekker te bevestiging. Ook hier kun je ook de spanningzoeker weer als schroevendraaier gebruiken, deze past namelijk perfect op de kleine schroefjes.

Snoerboer-2017-stap_-800x555
stap 4

Zorg er tot slot voor dat je alle schroeven goed aandraait!

Dan rest je nu nog 1 stap en dat is het indraaien van een mooie globelamp en kun je gaan testen of alles goed is aangesloten :)

Handige tip!

Maak de leder lus zelf door een stuk van een oude riem af te knippen en er een zeilring doorheen te slaan. Bevestig vervolgens een haak aan de muur waar je de greep aanhangt en klaar is je ophangsysteem!

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.