Snoerboer lamp maken aan lederen lus

Snoerboer lamp aan lederen lus maken

Bij Karwei is er een ruim assortiment aan onderdelen van Snoerboer. Met de snoeren, de fittingen en de montageonderdelen kun je zelf een lamp maken. Dat lijkt missschien lastig, maar bekijk dit stappenplan maar eens. Daarna zul je zeggen: zelf een lamp maken is helemaal niet moeilijk!

In dit voorbeeld is gekozen om een klassieke lamp aan een snoer te maken en die vervolgens speels op te hangen aan een lederen lus.

snoerboer-stap-3-800x539
stap 1

Duw het zwarte koord iets omhoog

Duw het zwarte koord iets omhoog zodat de blauwe en bruine draad zichtbaar worden. Strip nu voorzichtig met een striptang het laagje blauw en bruin van het draad af, zodat het koperdraad zichtbaar wordt. Schroef nu het netsnoer iets open en maak de lamphouder los. Trek hier de gestripte kabel doorheen en bevestig de twee draadeinden in de gaatjes. Zet het draadeinde goed vast door de twee kleine schroefjes goed stevig vast te draaien. Let er hierbij op dat het draadeinde niet uitsteekt aan de andere zijde!

snoerboer-stap-2-e1514381237889
stap 2

Schuif de fittinghuls over de fitting

Mocht je net als ik gebruik maken van een fittinghuls, zorg er dan voor dat je deze bij stap 1 of 2 aan het, nu nog vrije, koord over de fitting heen schuift.

Snoerboer-2017-stap-2-e1514381318234
stap 3

Bevestig de stekker

Herhaal de handelingen van stap 1 om de stekker te bevestigen. Ook hier kun je ook de spanningzoeker weer als schroevendraaier gebruiken, deze past namelijk perfect op de kleine schroefjes.

Snoerboer-2017-stap_-800x555
stap 4

Draai alle schroeven goed aan

Dan rest je nu nog één stap en dat is het indraaien van een mooie globelamp. Daarna kun je gaan testen of alles goed is aangesloten. :)

Handige tip!

Maak zelf een lederen lus door een stuk van een oude riem af te knippen en er een zeilring doorheen te slaan. Bevestig vervolgens een haak aan de muur waar je de greep aanhangt en klaar is je ophangsysteem!

Meer lampen zelf maken?

Zie je? Zelf een lamp maken is best makkelijk! Zeker met de onderdelen van Snoerboer! Heb je de smaak te pakken? Bekijk dan meer DIY-ideeën voor lampen.

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!