Raamdecoratie ideeën, inspiratie en tips

Raamdecoratie mag niet ontbreken in je huis, maar wat past het beste bij jouw interieur en hoe maak je de juiste keuze? Laat je inspriren door Karwei en ontdek wat er allemaal mogelijk is voor het decoreren van je ramen in je huis. Bekijk onze ideeën, tips en blogs, en vind meer achtergrondinformatie over de juiste decoratie. Hiermee maak jij de juiste keuze!

Volg ons en mis niets!

Raamdecoratie ideeën van Karwei

Raamdecoratie geeft net dat beetje extra aan je huis waarmee je je woning onderscheidt. Raambekleding heeft natuurlijk een praktische waarde, zo kun je in de winter de kou wat tegenhouden en verduister in de zomer je kamers met de juiste gordijnen. Maar raamdecoratie heeft natuurlijk ook een stijlvolle waarde, en die is vaak nog belangrijker.

Op deze pagina vind je verschillende raambekleding ideeën. Kom meer te weten over de laatste trends qua kleuren, prints en materialen. Zo wordt de overweldigende keuze van raamdecoratie hopelijk een stukje makkelijker! Je vindt hier raambekleding-inspiratie over rolgordijnen, verduisterende gordijnen, maar ook doorschijnende gordijnen. Elke kamer in huis kan een andere stijl hebben, en daar past een andere type raambekleding bij. Speel met verschillende stijlen en laat je kamers opvallen met unieke raamdecoratie!

Raambekleding inspiratie voor een unieke look

Het kiezen van raamdecoratie vindt meestal plaats in de laatste fase van het stylen van je woning. Zet dezelfde stijl door van je kamer naar de gordijnen en kies bijvoorbeeld voor een neutrale kleur wanneer dit de overhand heeft. Of speel juist met verschillende stijlen en ga voor een opvallende knalkleur om juist die ruimte meer aandacht te geven. Dat kun je ook doen met de lengte van je gordijnen. Laat de gordijnen op de grond vallen voor een extra speels effect, of kies juist voor korte gordijnen.

De voordelen van korte raamdecoratie zijn dat de gordijnen nooit in de weg staan tijdens het stofzuigen en dat het niet voor je radiator hangt! Wil je de raamdecoratie minder laten opvallen, kies dan bijvoorbeeld voor rolgordijnen die je opgerold vrijwel niet ziet. En wanneer je graag het zonlicht in huis wilt doorlaten, ga dan voor doorschijnende gordijnen. Zo geef je de kamer wel een warm karakter, maar laat je de buitenlucht het meeste werk doen. Je merkt het, er zijn vele opties bij het kiezen van je nieuwe raambekleding. Wij hopen het je iets gemakkelijker te maken met de uitgelichte raambekleding inspiratie; van verschillende stoffen, prints, lengtes en kleuren.

Oriënteer je door de verschillende raamdecoratie ideeën op dit platform, en ontdek hoe raambekleding een fantastisch effect creëert als je de gordijnen afstemt op jouw interieur. Doe hier je inspiratie op om van jouw huis een sfeervol huis te maken!