Zelf een hondenlamp maken

Hondenlamp maken

Deze hondenlamp is perfect voor een stoere kinderkamer! In een paar stappen ga je van losse latjes en een bloempot naar een toffe hondenlamp. En het leuke is: de poten, kop en staart kun je zelf in een positie plaatsen. Je bepaalt dus zelf of je de hond in het lampje laat zitten of staan! In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je zelf een lamp kunt maken in de vorm van een hond.

hond stap 1
stap 1

Bepaal de afmetingen

Je bepaalt zelf hoe groot of klein de lamp gaat worden. Hier kozen we voor de volgende afmetingen : Lijf 2x 25cm - Poten en nek 5x 20cm - staart 1x 10cm. Dit kun je zelf op maat zagen met een handzaag.

hond stap 2
stap 2

Boor aan beide uiteinden een gat

Om de lamp in elkaar te kunnen zetten maak je gebruik van draadeind die je vast zet met een vleugelmoertje. Boor aan beide uiteinden van alle latjes een gat (met uitzondering van staart en nek deze krijgen maar aan 1 zijde een gat). Houd hierbij rekening met de breedte van je draadeind. Boor niet te groot om te voorkomen dat het draadeind vrij spel krijgt en deze dus de latjes niet bij elkaar houdt.

Handige tip!

Bekijk hier het stappenplan voor het in elkaar zetten van je fitting!

hond stap 3
stap 3

Zet de hond in elkaar

Als alle gaten zijn geboord en je het draadeind op maat hebt gezaagd met een ijzerzaagje, kun je het lichaam van de hond in elkaar gaan zetten. Houd hierbij de volgende volgorde aan: poot, lijf, nek, lijf, poot. Herhaal dit aan de achterzijde, maar dan is de nek uiteraard de staart.

hond stap 4
stap 4

Maak het hoofd

Dan komen we nu bij het hoofd. Hiervoor maakte ik gebruik van een bloempot. Maak hierin een gat voor het uiteinde van de nek. Ook maak je aan de achterzijde van de bloempot een ingang voor de lamp. Teken daarvoor eerst de fitting af op de achterzijde en snij deze voorzichtig uit.

En dan de oren nog!

De hondenlamp is natuurlijk niet compleet zonder oren! Hiervoor heb ik met lederen elleboogstukken (te koop bij de stoffenwinkel) gewerkt. Om de oren te bevestigen boor je twee kleine gaatjes aan weerszijden van de bloempot en in het leer. Zet ze vervolgens vast met een splitpen.

Benodigdheden

Materialen (6)
Gereedschappen (1)

DIY accessoires voor een stoere kinderkamer

De lamp kreeg een mooi plekje in een industriële en stoere jongenskamer. We hebben naast deze hondenlamp nog meer inspirerende klusideeën voor een stoere kinderkamer. Bekijk ze hier. Ook hebben we meer ideeën om zelf een lamp te maken. Met deze DIY ideeën wordt die kinderkamer een fantastische plek. Veel succes!

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!