Hondenlamp

Hondenlamp maken

Op zoek naar een originele do it yourself voor een stoere kinderkamer? Met deze DIY hondenlamp zit je altijd goed! In een paar stappen ga je van losse latjes en een bloempot naar een toffe hondenlamp. En het leuke is de poten, kop en staart kun je zelf in een positie plaatsen waardoor je zelf bepaalt of je hondenlamp laat zitten of staan!

hond stap 1
stap 1

Zagen

Je bepaalt zelf hoe groot of klein de lamp gaat worden. Ik koos voor de volgende afmetingen : Lijf 2x 25cm - Poten en nek 5x 20cm - staart 1x 10cm en zaagde dit zelf op maat met een handzaag.

hond stap 2
stap 2

Boor aan beide uiteinden van alle latjes een gat

Om de lamp in elkaar te kunnen zetten maak je gebruik van draadeind die je vast zet met een vleugelmoertje. Boor aan beide uiteinden van alle latjes een gat (met uitzondering van staart en nek deze krijgen maar aan 1 zijde een gat). Hou hierbij rekening met de breedte van je draadeind. Boor niet te groot om te voorkomen dat het draadeind vrij spel krijgt en de latjes niet bij elkaar houdt.

Handige tip!

Bekijk hier het stappenplan voor het in elkaar zetten van je fitting!

hond stap 3
stap 3

In elkaar zetten

ls alle gaten zijn geboord en je het draadeind op maat hebt gezaagd met een ijzerzaagje kun je het lichaam van de hond in elkaar gaan zetten. Hou hierbij de volgende volgorde aan: poot, lijf, nek, lijf, poot herhaal dit aan de achterzijde maar dan is de nek uiteraard de staart.

hond stap 4
stap 4

Het hoofd

Dan komen we nu bij het hoofd. Hiervoor maakte ik gebruik van een bloempot. Maak hierin een gat voor het uiteinde van de nek. Ook maak je aan de achterzijde van de bloempot een ingang voor de lamp. Teken daarvoor eerst de fitting af op de achterzijde en snij deze voorzichtig uit.

De hondenlamp is natuurlijk niet compleet zonder oren. Hiervoor heb ik met lederen elleboogstukken (te koop bij stoffen winkel) gewerkt. Om de oren te bevestigen boor je twee kleine gaatjes aan weerszijde van de bloempot en in het leer en zet de ze vast met een splitpen. De lamp kreeg een mooi plekje in deze stoere speelzolder.

Benodigdheden

Materialen (6)
Gereedschappen (1)

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.