Keuken inspiratie voor elke stijl

Wil je de keuken opknappen? Of ben je op zoek naar mooie accessoires om je keuken mee af te stylen? Laat je inspireren door onze stylingtips en toffe keuken-ideeën. Geef jouw keuken een compleet nieuwe uitstraling met wat kleine aanpassingen en toevoegingen. Ontdek de laatste trends en haal alles uit je keuken!

Volg ons en mis niets!

Je eigen keuken ontwerpen of renoveren

Een eenvoudige manier om je keuken een frisse look te geven, is het aanpakken van de muren. Je hoeft bovendien niet meteen alle muren opnieuw te stylen: door alleen de keukenachterwand, of één van de andere muren een nieuwe kleur te geven, ziet jouw keuken er al heel anders uit. Een strakke keuken zorgt voor rust en overzicht, en creëert een mooi contrast met de keukenkastjes en de keukenapparatuur. Kies een kleur die past bij jouw stijl en die terugkomt op andere plekken in het interieur. In ons assortiment aan muurverf vind je altijd wel een kleur die bevalt. Ga bijvoorbeeld voor een moderne, zwart-witte keuken waardoor je accessoires extra zullen opvallen. Of kies voor een opvallende kleur en maak van één van de muren echt een eyecatcher! Ook betegelde wanden geef je met verf snel een nieuwe look. Gebruik in dat geval altijd speciale tegelverf. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de achterwand of een ander deel van de keuken te betegelen met wandtegels. Dit geeft een chique look en is bovendien makkelijk te onderhouden.

Handgrepen, knoppen en andere keukenaccessoires

Ook met kleinere ingrepen kan je de sfeer in de keuken aanpassen aan je smaak. Bijvoorbeeld door de keukenkastjes aan te pakken: deze nemen vaak een flink deel van de keuken in beslag, en bepalen zo voor een groot deel de uitstraling. Met speciale keukenkastjes verf geef je de kastjes gemakkelijk een nieuwe kleur. Geen zin om te schilderen? Ook met plakfolie blaas je de keukenkastjes nieuw leven in! Ook de deur- en handgreepjes en knoppen in de keuken kan je makkelijk zelf vervangen. Kies in een houten keuken bijvoorbeeld voor hippe, leren greepjes voor al je keukenkastjes, of strakke grepen van zwart metaal voor een industriële inrichting. Ga voor greepjes en knoppen in één stijl die past bij jouw interieur, en voer dit door in de hele keuken voor een chique, afgewerkt gevoel. Het lijkt maar een kleine aanpassing, maar je keuken knapt enorm op van deze accessoires! Kan jij nog wel wat extra opbergplek gebruiken in de keuken en heb je zin in een DIY-project? In dit klusadvies leggen we je stap voor stap uit hoe je je eigen keukenkastje maakt van oude planken.

Styling ideeën voor jouw keuken

In een opgeruimde keuken vind je alles makkelijk terug. Dit zorgt ervoor dat je prettiger werkt en veel meer kunt genieten van het in de keuken zijn. Heb je vrije ruimte aan één van de muren? Een grote wandplank of een fijn wandrek creëert opbergruimte, en is tegelijkertijd ook een plek om je meest bijzondere spullen uit te stallen. Je zet er je mooiste aarde- en glaswerk op, maar net zo gemakkelijk een mooie print of een klein plantje. Gebruik een vaas voor bloemen of takken, of als decorstuk op zich. Kies bijvoorbeeld voor deze vaas van bruin keramiek voor een vintage sfeer, of deze vaas van glas en marmer voor losse bloemen binnen een strakke, moderne keuken. Zo geef je jouw keuken een persoonlijke, authentieke sfeer waarin je de stijl van de woonkamer door kunt trekken.