LED strip verlichting lichtbalken aan de muur

DIY LED strip idee: strakke lampen in de woonkamer!

Wil je verlichting op de wand en wil je écht iets origineels in huis? Creëer dan strakke lampen aan de muur van LED-strips achter houten latten. Deze toffe DIY is uniek, sfeervol en eenvoudig zelf te maken. En je kunt er volledig je eigen draai aan geven met je favoriete verfkleuren, aantal latten, de afstanden en hoogteverschillen. Wees creatief! Bekijk alle stappen en maak je woonkamer strak met deze LED-muurverlichting.

Indirecte verlichting in je kamer

Steeds vaker zie je indirecte verlichting terugkomen in een interieur. Deze verlichting geeft veel sfeer aan een ruimte, en is erg fijn voor je ogen omdat je niet direct in de lichtbron kunt kijken. En met deze DIY maak jij helemaal zelf je eigen indirecte verlichting met LED-strips en hout!

Voor de houten onderdelen van de strakke lampen aan de muur heb je de volgende afmetingen nodig:

• 3 MDF-latten van 46 mm breed en 95 cm lang (voorkanten)
• 6 MDF-latten van 30 mm breed en 95 cm lang (zijkanten)
• 6 MDF-blokjes van 22 mm breed en 7 cm lang (afstand houders)

Voor de lampen hebben we de Karwei verfkleuren Light Pink (RAL 3015), Blossom Pink en Vineyard purple uit de collectie van Le Noir & Blanc gebruikt.

Tip!

Zorg ervoor dat de lampen in de buurt van een stopcontact komen, zodat je deze kunt aansluiten op het netstroom.

stap 1

Zaag alle onderdelen op maat

Laat alle houten onderdelen van de in totaal drie lampen op maat zagen bij Karwei met je Club Karwei-kaart.

stap 2

Verlijm de latten

Start een lat van 4,6 x 95 cm en twee latten van 3,0 bij 95 cm. Verlijm deze langs de lange zijden waarbij de voorkant-lat (4,6x95cm) ‘op’ de zijkant-latten wordt vastgezet. Gebruik schilderstape om al latten op hun plek te houden.

stap 3

Monteer de afstandhouders

Lijm aan de onderkant en bovenzijde de twee afstandhouders vast tussen de latten die in stap 2 aan elkaar zijn gelijmd. Gebruik ook hier schilderstape om alles op z’n plek te houden.

stap 4

Maak de andere 2 lampen

Herhaal de stappen 2 en 3 voor de andere twee lampen.

stap 5

Schuur en schilder de lampen

Zorg ervoor dat de lijm goed gedroogd is, en schuur vervolgens alles licht op voordat je ze gaat schilderen.

stap 6

Plak de LED-strips

Bevestig de LED-strips aan de binnenkant van de houten ombouwen met behulp van de dubbelzijdige tape. Zorg ervoor dat de stekker aan de onderkant van de strip zit.

stap 7

Monteer de stoelhoeken

Bepaal waar de lampen gaan komen op de wand en teken deze punten af op de muur. Boor - afhankelijk van de ondergrond – de gaten voor de drie stoelhoeken in de muur met een steenboor. Zorg ervoor dat de haken loodrecht hangen, en gebruik hierbij een waterpas. Tik de pluggen in de gaten en schroef de stoelhaken vast in de muur.

Tip!

Wanneer je gaat boren in een betonnen muur gebruik dan universele pluggen. Bij een gipsmuur is een hollewandplug geschikt, en als je twijfelt bekijk dan onze keuzehulp welke soort plug je moet kiezen.

stap 8

Hang de lampen op

Plak bovenop de ijzeren stoelhoeken die aan de muur zijn bevestigd een stuk dubbelzijdige tape. Hang vervolgens de lampen één voor één over de haken. En druk deze vast op de dubbelzijdige tape. Steek de stekker van de LED-strip in het stopcontact, en je eigen strakke lampen op de muur zijn klaar om te shinen!

Meer verlichting ideeën

Zoek je nog meer ideeën en inspiratie over je eigen lampen maken? Bekijk onze verlichting ideeën op Wooninspiratie, en geef je creativiteit de vrije loop. Niets is leuker dan je eigen lampencreaties in huis. Ook hebben we toffe DIY’s van lampen, voor de kleintjes én voor de grote mensen. Veel plezier met het maken van je eigen lamp!

Shop deze DIY!

Prolight LED-strips warm wit 40 cm (IP20) 2 stuks
4 klantreviews
De Prolight LED-strips warm wit 40 cm (IP20) 2 stuks zijn uit de serie Line en zijn ideaal als indirecte sfeerverlichting in je huis. De warm witte kleur zorgt natuurlijk en zee... De Prolight LED-strips warm wit 40 cm (IP20) 2 stuks zijn uit de serie Line en zijn ideaal als in...
energielabel
energielabel
19.
99
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in led-strip
Stoelhoek Verzinkt 70x70 mm - 4 Stuks
2 klantreviews
Je gebruikt een stoelhoek om haakse houtverbindingen te koppelen. De hoek heeft voorgeboorde verzonken gaten. Om de koppeling te maken heb je dus alleen nog een passend setje sc... Je gebruikt een stoelhoek om haakse houtverbindingen te koppelen. De hoek heeft voorgeboorde verz...
2.
89
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in stoelhoek
MDF plaat 122x61 cm dikte 12 mm sticker sticker
9 klantreviews
Deze MDF plaat heeft een afmeting van 122x61 cm en een dikte van 12 mm. MDF is een gemakkelijk te bewerken materiaal en is hierdoor zeer geschikt voor het maken van bijvoorbeeld... Deze MDF plaat heeft een afmeting van 122x61 cm en een dikte van 12 mm. MDF is een gemakkelijk te...
7.
79
Bekijk alles in mdf

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!