Stoere lamp in glazen pot maken

Stoere lamp in glazen pot maken

Ben je in de voorraadkast gedoken en heb je per abuis zo’n ‘lekker retro’ glazen pot over? Maak er dan eens een stoere lamp van. Deze glazen pot met lamp is leuk voor de kinderkamer, maar kan natuurlijk overal in huis!

DIY-stoere-lamp-in-glazen-pot-1
stap 1

Verzamel het materiaal

Voor het maken van deze lamp heb je een glazen pot, strijkijzersnoer, een fitting, een lampje en een stekker nodig. Ben je heel enthousiast in het strippen van snoeren? Plaats dan een schakelaar voor meer gebruiksgemak. Daar hebben we ook een handig stappenplan voor!

DIY-stoere-lamp-in-glazen-pot-2
stap 2

Maak met een boor een gaatje in de deksel

Dit gaat relatief eenvoudig. Zorg ervoor dat het gaatje klein genoeg is, zodat de trekontlaster niet door het gaatje valt.

DIY-stoere-lamp-in-glazen-pot-4
stap 3

Bevestig de fitting

Trek het snoer door de trekontlaster met de schroefdraad naar onderen gericht en plaats het bovenste deel van de fitting op het snoer alvorens je de draden vastzet. Stop de blauwe draad in het ene contactpunt van het contactplaatje en de bruine draad in het andere contactpunt. Schroef de schroefjes goed vast, zodat ze contact maken met het koper. Vervolgens draai de trekontlaster vast aan de fitting.

DIY-stoere-lamp-in-glazen-pot-4 (1)
stap 4

Schroef de lamp vast

Nadat je de draden aan het bovenste deel van fitting hebt bevestigd, draai je het onderste deel vast en schroef je de lamp vast.

DIY-stoere-lamp-in-glazen-pot-5
stap 5

Bevestig de elektriciteitsdraden

Het bevestigen van de elektriciteitsdraden aan de stekker lijkt misschien moeilijk, maar dat is het niet. Draai de schroefjes aan de binnenkant van de stekker omhoog, plaats de gestripte snoeren in beide openingen en schroef ze vast. Het maakt niet uit met welke kleur draad je begint. Zodra je de draden hebt bevestigd, plaats je het kapje weer terug op de stekker en schroef je deze vast.

DIY-stoere-lamp-in-glazen-pot-6
stap 6

Et voilà; klaar is de lamp

Met goudkleurige accessoires maak je het plaatje helemaal af. Je kunt natuurlijk ook bepaalde accessoires zelf goud spuiten met spuitlak.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!