Upcycle een oude ladder als decoratie hanglamp

Oude ladder als decoratie: upcycle ‘m als hanglamp!

Wil je graag je interieur een frisse boost geven, maar heb je een klein budget? Upcyclen is dan dé oplossing. Heb je bijvoorbeeld nog een oude houten ladder die ongebruikt in de schuur staat? Maak er een plantenhangrek van voor boven de tafel in je eet- of werkkamer. Hang er ook groene lampen in en jouw groene oase is compleet!

Ga upcyclen in je huis

De trend van upcyclen wordt populairder met de dag en zie je steeds meer. Het is zo leuk en het haalt de creatieveling in je naar boven. Hergebruik je oude spullen en maak er iets totaal nieuws van, zoals van een ladder een hanglamp maken. Met een klein budget creëer je de uniekste creaties.

stap 1

Draai haken in de ladder

Schroef 4 schroefhaken van 40 mm in de ladder, waarmee je straks de ladder mee aan het plafond gaat hangen.

stap 2

Boor gaten in het plafond

Boor in het plafond gaten voor de schroefhaken waar je straks de ladder aan gaat bevestigen. Zorg ervoor dat de gaten in het plafond op dezelfde afstand zitten als de haken in de ladder. Gebruik pluggen in de plafondgaten voor extra stevigheid. Voor een houten plafond zijn pluggen niet nodig.

stap 3

Zaag de ketting op maat

Bepaal de gewenste hanghoogte van de ladder en zaag de ketting op de juiste lengte. Doe dit vier keer, zodat je aan elke schroefhaak een ketting kunt hangen.

Tip:

Wil je liever touw in plaats van een ketting? Gebruik dan Sisaltouw. Ook heel tof!

stap 4

Hang de ladder met de ketting op

Hang de ladder met de vier kettingen aan de schroefhaken in het plafond.

stap 5

Kleed de ladder aan

Hang de hangladder naar je eigen smaak vol met lampen(pendels) en hangplanten. Schilder de trap als deze niet de gewenste kleur heeft. Wees creatief en maak deze eyecatcher boven de eettafel hélemaal van jou!

Meer upcyclen

Gebruik je creativiteit om spullen die je anders weg zou gooien om te toveren naar iets bruikbaars. Bekijk alle duurzame en upcycle ideeën van Karwei en laat je inspireren, zodat je met een ander oog naar je oude spullen te kijken.

Benodigdheden

Gereedschappen (3)

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!