Verlichting inspiratie voor binnen en buiten

De juiste verlichting is ontzettend belangrijk in huis. Ben je op zoek naar inspiratie? Lees bij Karwei alles over verschillende soorten verlichting, de nieuwste trends én doe inspiratie op voor de leukste verlichting in jouw woning.

Volg ons en mis niets!

Verlichting inspiratie van KARWEI

Ben je op zoek naar verlichting inspiratie? Op deze pagina vind je allerlei verlichting ideeën met de laatste trends en DIY-projecten om je huis optimaal te verlichten.

Maar wanneer je verlichting wilt kopen, houd dan altijd rekening met het sfeervol of functioneel verlichten van ruimtes. Met functioneel bedoelen we verlichting die een donkere kamer meer licht moet geven, zodat jij bijvoorbeeld verder je boek kunt lezen of je spullen kunt vinden. Dit is meestal feller en witter licht. Met sfeervolle verlichting wordt de focus meer gelegd op het creëren van een bepaalde setting. Denk hierbij aan warmer, geler licht die de kamer knusser maakt. Ideaal voor wanneer je een filmavondje hebt of een romantische diner. Dan wil je natuurlijk niet een felle lichtbol boven je eigen gemaakte gerecht en tussen jullie knappe koppen hebben. Met Wooninspiratie van KARWEI helpen we je om iedere kamer een functioneel en sfeervol karakter te geven!

Ideeën verlichting voor binnen en buiten

Wanneer je vervolgens de stijl van de verlichting gaat kiezen, klik dan door de vele inspiratie pagina’s voor de nodige verlichting ideeën. Ontdek verlichting met trendy producten die variëren van staande lampen met een mix aan materialen, tot moderne kroonluchters voor een stoer karakter. Verlichting kan namelijk als ware eyecatcher in huis dienen, voor zowel functionele of sfeervolle lampen.

Hang bijvoorbeeld een opvallende lamp met een sprekende metalen of koperen behuizing boven de eetkamer. Dit bevordert met name een woning met een industriële look. Of ga voor een lamp met rookglas om de stijl van de jaren ‘70 weer helemaal terug te brengen. Dit glas heeft een grijs of bruin tintje voor een sfeervol en vintage karakter in je kamer. Kies zo voor lampen die passen bij de stijl van je huis om diezelfde toon volledig door te trekken. Kun je jouw ideale lamp niet vinden? Maak hem dan gewoon zelf! Op deze pagina vind je vele DIY-verlichting waar vrijwel iedereen mee overweg kan. Denk aan een hanglamp met meerdere lichtbollen die volledig zelf samen te stellen is. Kies de juiste fitting, een passende schakelaar, de juiste lengte voor het snoer en, natuurlijk, de lamp! Tips voor het maken van zo’n hippe lamp vind je op dit platform, maar je kunt ook altijd bij een van de bouwmarkten van KARWEI terecht voor wat extra advies!

Kom alles te weten over functionele en sfeervolle verlichting en maak van je huis een stralend geheel! Doe hier de nodige verlichting inspiratie en ideeën op en creëer met verlichting een finishing touch aan je huis.