Upcycle ideeën en inspiratie

We zijn helemaal gek op upcyclen, en we delen graag al onze upcycle ideeën met je. Gooi niet weg maar hergebruik oude spullen en materialen en geef ze een totaal nieuwe functie. Van ladder tot hanglamp, van commode tot make-up tafel en van droogtrommel tot vuurkorf. Creatiever kun je niet zijn door te upcyclen. Ontdek hier de tofste en uniekste upcycle ideeën.

Volg ons en mis niets!

Upcycle ideeën van Karwei

Met de dag worden we ons allemaal steeds meer bewust van het feit dat wat we allemaal weggooien of weggeven, we ook prima kunnen hergebruiken. We gaan meer upcyclen, omdat we iedere keer beter naar oude spullen gaan kijken en mogelijkheden zien. Hoe tof is dat! Zo zijn niet alleen duurzaam en miliebewust bezig, we houden ook geld in onze zak. We helpen je graag om jouw creatieve brein nog meer te prikkelen met onze upcycle ideeën.

Van alles kan je wel iets maken. Of het nu groot is of klein. Ontdek dat je zoveel toffe dingen kunt maken van oude meubels, voorwerpen en materialen, en deze een volledig nieuwe functie geeft. Orgineler kan het niet! Alles verdient een tweede of derde kans in dit leven, dus ook spullen waar je niets mee doet en die staan weg te roesten of stoffen in de schuur of op zolder. Bekijk ze door een andere bril: de upcycle bril!

Upcycle inspiratie voor een beter milieu

Wanneer we allemaal wat meer gaan hergebruiken en spullen gaan pimpen - een item een nieuw jasje geven - dragen we een duurzaam steentje bij aan onze wereld. En dat kan hij goed gebruiken. Kijk eens wat langer naar je afgedankte spullen.

Met kleine middelen is het écht de moeite waard om spullen een uplift te geven en ze een nieuw aandeel in je huis of tuin te geven. Van een rond houten dienblad met 4 poten maak je een bijzettafeltje voor onder je kamerplant. Of bouw je eigen insectenhotel van een oude baksteen. We hebben duurzaamheid erg hoog op ons lijstje staan, dus we delen maar al te graag onze duurzame ideeën, trends en tips met jou. Ken je de Reparatiestudio van Karwei al, waar je kapotte spullen kunt laten repareren? Niet weggooien, maar laten repareren.

Laat je inspireren door alle upcycle ideeën van Karwei. En bekijk ook onze DIY's waar ook hergebruikte spullen omgetovert worden. Onze tip: denk goed na wanneer je iets wil weggooien wat je er van kunt maken. Wees creatief en creëer het!