Stoere lamp van koperen buizen

Stoere lamp van koperen buizen maken

Hoe leuk is het om de kamer te verlichten met een lamp die je zelf hebt gemaakt? Met dit eenvoudige DIY stappenplan maak je zelf een stoere lamp van koperen buizen. Je kunt dit klusproject zelfs nog makkelijker maken door een kant-en-klaar snoer met stekker te kopen.

Je kunt natuurlijk zelf bepalen welke soort lichtbron je gebruikt. In dit voorbeeld hebben we gekozen voor een filamentlamp die in combinatie met de koperen buizen voor een stoere uitstraling zorgt. Deze koperen lamp past ook erg mooi in een interieur met warme, grijze tinten.

DIY-stoere-lamp-van-koperen-buizen-2
stap 1

Bepaal de hoogte

Bepaal als eerste de hoogte van je lamp en de lengte van de ‘arm’. Hiermee bedoelen we het korte stuk dat dwars op de lange buis zal staan. Zaag de stukken op maat (of gebruik voor het gemak een pijpensnijder). Trek vervolgens het snoer door de lange buis, het eerste kniestuk, de arm en als laatste door het tweede kniestuk.

DIY-stoere-lamp-van-koperen-buizen-3-e1500648045558
stap 2

Bevestig snoer en stroomdraden

Als je gebruik maakt van een fittinghuls, trek je deze nu over het snoer. Trek vervolgens het snoer door het bovenste deel van de fitting en bevestig de stroomdraden aan het plaatje. Strip allereerst voorzichtig met een striptang het laagje blauw en bruin van het draad af zodat het koperdraad zichtbaar wordt. Schroef nu het netsnoer iets open en maak de lamphouder los. Trek hier de gestripte kabel doorheen en bevestig de twee draadeinde in de gaatjes. Zet het draadeinde goed vast door de twee kleine schroefjes stevig vast te draaien. Let er hierbij op dat het draadeinde niet uitsteekt aan de andere zijde!

Tip!

In veel Karwei vestigingen kun je het assortiment van de Snoerboer vinden, met daarin verschillende artikelen zoals snoeren en fittingen.

lamp diy stap 3
stap 3

Plaats het plaatje

Plaats vervolgens het plaatje in het bovenste deel van de fitting en draai het onderste deel vast.

 Stoere lamp van koperen buizen maken - step 4
stap 4

Koppel de elementen

Trek nu voorzichtig aan het snoer zodat je, door middel van de kniestukken, alle elementen aan elkaar kunt koppelen.

DIY-stoere-lamp-van-koperen-buizen-7
stap 5

Draai de filamentlamp in de fitting

Tot slot draai je de filamentlamp in de fitting en klaar is je stoere lamp van koperen buizen! Je kunt deze nu met behulp van wandplaatjes aan de muur bevestigen. Zorg ervoor dat je het juiste bevestigingsmateriaal voor jouw muur gebruikt.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!