DIY Wandlamp met touw en knoppen

DIY Wandlamp met touw en knoppen

Maak je eigen lamp met zwart touw en knoppen aan de wand. Het zwarte touw is stijlvol textielsnoer wat je om de knoppen heen draait. Hoe tof is dat! Heel simpel en erg origineel. En je kunt deze unieke wandlamp overal in huis aan de wand maken. Op de muur naast je bed of naast de bank, waar jij wil. Wees lekker creatief en bekijk het stappenplan van deze toffe DIY. Zo maak jij in handomdraai je eigen lampcreatie met zwart touw op de wand.

stap 1

Bepaal de plek van lamp op de wand

Kies de plek uit waar je de lamp op de wand wilt maken. Bepaal de punten waar de knoppen gaan komen en teken deze af op de wand met potlood.

stap 2

Maak het snoer op maat

Meet op basis van waar de knoppen gaan komen de totale lengte aan snoer op. Laat het snoer van Snoerboer op maat knippen in de bouwmarkt of bestel de gewenste maat online.

Tip!

Ontdek het assortiment van de Snoerboer in veel Karwei vestigingen, met daarin verschillende artikelen zoals snoeren en fittingen.

stap 3

Boor de gaten in de muur

Gebruik een accuboormachine en een steenboor voor het boren van de gaten waar de knoppen gaan komen. Tik met een hamer vervolgens pluggen in de gaten.

stap 4

Bevestig de stokschroeven en knoppen

Plaats in de pluggen de stokschroeven en draai de knoppen op deze stokschroeven.

Tip!

Bekijk welke soort pluggen je moet kiezen voor jouw wand, zodat de wandlamp goed blijft hangen. Wel zo fijn!

stap 5

Bevestig de fitting en de stekker aan het snoer

Strip beide kanten van het snoer om zowel de fitting als de stekker te kunnen bevestigen. Bekijk hoe je een stekker aan het snoer zet en hoe je de fitting op het snoer monteer.

stap 6

Draai het snoer om de knoppen

Hang het snoer op een sierlijke manier om de knoppen op de wand. Draai een lichtbron in de fitting en stop de stekker in het stopcontact. Jouw unieke wandlamp hangt en is klaar om te shinen!

Tip!

Je kunt er ook voor kiezen om een schakelaar op het snoer te bevestigen. Hoe je een schakelaar tussen een snoer monteert, zie je in deze video.

Nog meer DIY’s voor zelf lampen maken

Zelf je eigen verlichting maken is zo leuk! Dus we hebben nog veel meer DIY’s voor het maken van je eigen unieke lamp. Laat je ook inspireren door onze leuke verlichting ideeën en ga met je eigen lamp aan de slag. Van een toffe hanglamp tot unieke staander, van klein tot groot. Ontdek ze allemaal! Je eigen lamp maken maakt een einde aan je eeuwige zoektocht naar de geschikte lamp. Wees creatief en origineel.

Shop de look!

KARWEI fauteuil Michelle
5 klantreviews
70`s in een modern jasje. Deze mooie stoel past in veel interieurs door de neutrale kleur en biedt zo een exta zitplek in je woonkamer. Onderhoud Regelmatig stofzuigen met een s... 70`s in een modern jasje. Deze mooie stoel past in veel interieurs door de neutrale kleur en bied...
113.
70
379.00
Bekijk alles in fauteuil
WOOOD bijzettafel Fola marmer zwart grijs
5 klantreviews
De Fola bijzettafel is een handig tafeltje die je er snel bij pakt. Fola komt uit de collectie van het Nederlandse interieurlabel WOOOD en heeft een sprekend tafelblad. Materiaa... De Fola bijzettafel is een handig tafeltje die je er snel bij pakt. Fola komt uit de collectie va...
36.
47
72.95
35% korting
Aanbieding nog 4 dagen geldig
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in bijzettafel
Jashaak Knop zwart enkel
13 klantreviews
Bij KARWEI zijn veel verschillende garderobe- of kapstokhaken te koop. Zoals de jashaak Knop enkel zwart. De jashaak is gemaakt van beuken. Wil je weten welke garderobehaken je ... Bij KARWEI zijn veel verschillende garderobe- of kapstokhaken te koop. Zoals de jashaak Knop enke...
4.
29
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in losse haken

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!