Plantenbak maken

Plantenbak maken

Wat is het toch heerlijk om te genieten in de tuin van een lekker kopje thee met een tijdschrift of een gezellige bbq! We hebben eerder een tuin make over gedaan. Oude tegeltjes en begroeiing haalden we weg en er kwamen nieuwe tegels en een vlonder.

Ook bedacht ik deze DIY plantenbak gemaakt van vlondertegels. Je hebt er verder niet veel voor nodig en met dit handige stappenplan maak je heel eenvoudig een plantenbak van hout voor in de tuin.

DIY-PLANTENBAK-05-800x1200
stap 1

Zaag de vlondertegel door de helft

Meet de vlondertegels op en markeer het midden op meerdere plekken met een potlood. Zaag de vlondertegel door de helft met een decoupeerzaag. Ik gebruikte de EasyCut 12 van Bosch, erg makkelijk omdat hij draadloos is! Je hebt nu vier delen van 100 cm bij 50 cm. Gebruik 1 deel voor de zijkanten en zaag deze op 45 cm bij 50 cm.

DIY-PLANTENBAK-08-800x1200
stap 2

Schuur de randen en boor de gaten

Schuur alle randen van de gezaagde onderdelen om splinters te verwijderen. Je kunt de onderdelen nu aan elkaar bevestigen om een bak te maken. Boor eerst de gaten voor met een houtboortje om splijten van het hout te voorkomen.

DIY-PLANTENBAK-07-800x1200
stap 3

Bevestig de onderdelen

Bevestig nu de onderdelen aan elkaar met schroeven zodat er een bak ontstaat.

Tip!

Geen tijd of zin om voor te boren? Gebruik dan onze Rotadrill hardhoutschroeven.

DIY-PLANTENBAK-06-800x1200
stap 4

Bevestig de onderkant

Bevestig als laatste de onderkant aan de bak.

DIY-PLANTENBAK-10-800x1200
stap 5

Bevestig de poten

Boor de vier poten vast aan de onderkant en draai de bak om.

DIY-PLANTENBAK-09-800x1200 (1)
stap 6

Bekleed de binnenkant

Bekleed de binnenkant van de bak met worteldoek en niet dit vast met een nietpistool. Knip het overtollige worteldoek weg en vul de bak met aarde nadat je hem op de gewenste plek hebt gezet. Nu kun je de plantenbak gaan vullen met planten.

Een plantenbak vol kruiden

Wanneer de plantenbak is gevuld met potgrond wordt deze vrij zwaar. Zorg er dus eerst voor dat de bak op de plek staat waar je hem wilt hebben. Ik vulde de plantenbak met verschillende heerlijke, geurende kruiden zoals rozemarijn en eucalyptus. Wat kan ik genieten van de geuren die vrijkomen van de kruiden… Geef me een stoeltje voor ernaast, een kop thee of koffie erbij en laat die zon maar komen!

Meer inspiratie voor de tuin

Wil jij ook de tuin onder handen nemen? Bekijk meer DIY plantenbakken en tuintrends en ga aan de slag met een eigen tuin make over. Succes!

Geschreven door:

Marij Hessel

Hi! Ik ben Marij Hessel, stylist, verzamelaar en het gezicht achter de blog en shop “MY ATTIC”. Hier komen mijn liefde voor interieur, vintage, kleur, zelfmakers en groen samen. Bij Karwei geef ik je graag inspiratie op het gebied van wonen, klussen en DIY projecten. Enjoy!

Volg ons en mis niets!