Plantenbak

Plantenbak maken

De lente is begonnen en wat zijn we er allemaal aan toe! Heel langzaam aan laat het zonnetje zijn gezicht steeds iets vaker zien, ik kan niet wachten om weer lekker te genieten in de tuin van een lekker kopje thee met een tijdschrift of een gezellige bbq! Een paar jaar geleden kreeg onze tuin een makeover. Oude tegeltjes en begroeiing haalden we weg en en kwamen nieuwe tegels en een vlonder. Ook een deel van de schutting werd vervangen. Achteraf gezien hadden we die schutting anders moeten aanpakken. Gelukkig gaan we hier dit voorjaar mee aan de slag, hierover later meer! Dit jaar gaan we de tuin in ieder geval echt goed onder handen nemen…

Om vast in de stemming te komen bedacht ik deze DIY plantenbak. Je hebt er niet veel voor nodig en je kunt er echt een statement mee maken in de tuin!

DIY-PLANTENBAK-05-800x1200
stap 1

Zaag de vlondertegel door de helft

Meet de vlondertegels op en markeer het midden op meerdere plekken met een potlood. Zaag de vlondertegel door de helft met een decoupeerzaag. Ik gebruikte de EasyCut 12 van Bosch, erg makkelijk omdat hij draadloos is! Je hebt nu vier delen van 100 cm bij 50 cm. Gebruik 1 deel voor de zijkanten en zaag deze op 45 cm bij 50 cm.

DIY-PLANTENBAK-08-800x1200
stap 2

Schuren & boren

Schuur alle randen van de gezaagde onderdelen om splinters te verwijderen. Je kunt de onderdelen nu aan elkaar bevestigen om een bak te maken. Boor eerst de gaten voor met een houtboortje om splijten van het hout te voorkomen.

DIY-PLANTENBAK-07-800x1200
stap 3

Bevestig de onderdelen

Bevestig nu de onderdelen aan elkaar met schroeven zodat er een bak ontstaat

DIY-PLANTENBAK-06-800x1200
stap 4

Onderkant bevestigen

Bevestig als laatste de onderkant aan de bak.

DIY-PLANTENBAK-10-800x1200
stap 5

De poten

Boor de vier poten vast aan de onderkant en draai de bak om.

DIY-PLANTENBAK-09-800x1200 (1)
stap 6

Worteldoek

Bekleed de binnenkant van de bak met worteldoek en niet dit vast met een nietpistool. Knip het overtollige worteldoek weg en vul de bak met aarde nadat je hem op de gewenste plek hebt gezet. Nu kun je de plantenbak gaan vullen met planten.

Benodigdheden

Gereedschappen (3)
  • Decoupeerzaag
  • Boormachine
  • Nietpistool

KRUIDEN

Wanneer de plantenbak is gevuld met potgrond wordt hij vrij zwaar. Zorg er dus eerst voor dat hij op de plek staat waar je hem wilt hebben! Ik vulde de plantenbak met verschillende heerlijke geurende kruiden zoals Rozemarijn en Eucalyptus. Wat kan ik genieten van de geuren die vrijkomen van de kruiden… Een stoeltje ernaast, een kop thee of koffie erbij & laat die zon maar komen!

MORE TO COME

Ik kan niet wachten om verder te gaan met de tuin. Dit jaar wil ik het eens echt goed aanpakken! Ik zal me dan ook iets meer moeten gaan verdiepen in welke planten het lang volhouden, lang groen blijven en makkelijk zijn in onderhoud. Binnenkort laat ik jullie zien hoe onze tuin een nieuwe look krijgt door een nieuwe schutting, stay tuned!

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Marij Hessel

Hi! Ik ben Marij Hessel, stylist, verzamelaar en het gezicht achter de blog en shop “MY ATTIC”. Hier komen mijn liefde voor interieur, vintage, kleur, zelfmakers en groen samen. Bij KARWEI geef ik je graag inspiratie op het gebied van wonen, klussen en DIY projecten. Enjoy!