Tuinbankje voor de gevel van bloembakken

DIY: Een tuinbankje van bloembakken

Bewonder dit DIY tuinbankje van geschilderde bloembakken en met hardhouten zitting. Gecombineerd met een gevulde bloembak en wat losse terracotta potten. Onze interieurstylist Tanja van Hoogdalem heeft weer een leuke tuin-DIY bedacht voor tegen je gevel. Bekijk de simpele stappen van de DIY en maak ook zo'n lekker plekje bij jou thuis aan de straatkant of voor je winkel, werkplek-ruimte of achter in de tuin. En wil je liever een geveltuintje in plaats van losse potten? Check dan eerst bij de gemeente of je de tegels mag verwijderen uit de stoep.

Tuinbank en bloembak in één

Het leven kan soms zo simpel zijn, net zoals het maken van dit tuinbankje van bloembakken met houten zitting. En het leuke is dat je zelf kunt bepalen hoe breed je bankje gaat worden en hoeveel bloembakken je wilt. Misschien wel aan beide kanten eentje met vrolijke bloemen of een stijlvol olijfboompje. Maak het deze zomer mooier buiten, en maak met een klein budget een uniek tuinbankje die jarenlang mee gaat.

Voor dit tuinbankje hebben we 3 bloembakken gebruikt. Plus een iets grotere bloembak voor ernaast met vrolijke planten. De houten zitting is gemaakt van 18 latten hardhout van 43 cm lang.

Pot Amfa zwart 52x52x48(bxdxh) DIY tuinbankje
stap 1

Schilder de plantenbakken

Leg de vier bloembakken op houtjes op de kop en begint met een goede grondverf voor een betere hechting. Schilder vervolgens de zijkanten en de onderkant met de kleur F6.10.60 uit de Sikkens 4041 Color waaier. Draai de grote bloempot om, als deze droog is, en schilder ook de bovenrand en aan de binnenkant van de bloembak tot waar de potaarde straks gaat komen.

Tanja heeft gekozen voor de zachtgroene kleur met kleurcode F6.10.60. Deze kun je eenvoudig laten mengen bij onze mengbalie in de bouwmarkt. Of bestel online je mengverf van deze toffe kleur!

Betonnen bloembakken schilderen
stap 2

Breng een tweede verflaag aan

Verf de vier bloembakken nog een tweede keer. Zo zit de verf er goed op!

Houten zitting op betonnen tuinbankje DIY
stap 3

Schroef de plantenbakken aan elkaar

Schroef de plantenbakken met schroeven via de binnenkant aan elkaar. Aangezien de randen van de bakken te dun zijn om in te schroeven, heeft Tanja aan allebei de kanten een extra stukje hout gebruikt. Deze twee stukken hout klemmen dan de 2 bakken aan elkaar.

Tuinbankje maken van bloembakken en hout
stap 4

Maak de hardhouten zitting

Zaag de latten die je nodig hebt voor de hardhouten zitting van je gevelbank. Tanja heeft 18 latten gebruikt met een lengte van 43 cm, hoogte van 2 cm en breedte van 6,8 cm. Lijm de latten met montagelijm tegen elkaar aan op de drie geschilderde bloembakken.

stap 5

Plaats de tuinbank en vul de bloembak

Zet je zelfgemaakte tuinbankje op z'n plek en plaats ernaast de geschilderde bloembak. Vul deze met toffe (vaste) planten waar jij vrolijk van wordt én plaats nog meer losse potten, zoals terracotta potten of ronde cremekluerige potten bij je bankje op straat.

Geveltuintje in plaats van stoeptegels

Maak de stoep voor jouw pand groener, en haal een aantal stoeptegels of stenen weg om de planten dit in de aarde te zetten. Zo kunnen ze beter wortelen en water uit de grond halen. Een héél belangrijk punt hier is wel: achterhaal eerst bij de gemeente of je een aantal tegels tegen je gevel mag verwijderen uit de stoep. Want niet overal op straat mag je zomaar tegels vervangen met planten. Een veilige stoep - zonder missende tegels - is bijvoorbeeld in een winkelstraat een vereiste. Eerst even checken dus!

Shop deze DIY look!

Gieter groen kunststof op=opruimen op=opruimen
Geef de planten water met deze leuke gieter. De gieter is gemaakt van kunststof en vanwege de grote inhoud van 9 liter hoef je deze niet snel bij te vullen. Ook verkrijgbaar in ... Geef de planten water met deze leuke gieter. De gieter is gemaakt van kunststof en vanwege de gro...
15.
49
30.99
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in gieter
Schaal groen - h5,5xd17cm op=opruimen op=opruimen
1 klantreview
Zie de blije gezichten van je gasten als je extra aandacht schenkt aan je servies! Dat kan door het eten te serveren in deze fraaie schaal die is gemaakt van steengoed. Je gerec... Zie de blije gezichten van je gasten als je extra aandacht schenkt aan je servies! Dat kan door h...
3.
49
6.99
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in schaal
Beker groen - h10xd8cm op=opruimen op=opruimen
Begin de dag op de juiste manier met een bak koffie uit deze fraaie beker. Hij is gemaakt van aardewerk en zorgt met zijn groene kleur en subtiele natuurlijke print voor een moo... Begin de dag op de juiste manier met een bak koffie uit deze fraaie beker. Hij is gemaakt van aar...
1.
74
3.49
Alleen bestellen en afhalen
Bekijk alles in beker
Bouwhout hardhout geschaafd 20x68 mm lengte 210 cm sticker sticker
3 klantreviews
Het bouwhout hardhout geschaafd is hout dat kan worden gebruikt voor allerlei constructieve klussen. Het hout heeft een kopmaat van 20x68 mm en een lengte van 210 cm. Het hout i... Het bouwhout hardhout geschaafd is hout dat kan worden gebruikt voor allerlei constructieve kluss...
27.
99
Bekijk alles in schaaflat

Geschreven door:

Tanja van Hoogdalem

Hi! Ik ben Tanja en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Naast interieur heb ik een passie voor fotografie en deel ik regelmatig foto’s van mijn hond Rocco. Speels, licht en groen, zo zou ik mijn huis omschrijven. Hier en op mijn blog deel ik mijn passie voor interieur en hoop ik jullie te inspireren!

Volg ons en mis niets!