Plantenbak op poten maken in 3 stappen

Plantenbak op pootjes maken

Een plantenbak op poten maken is makkelijker dan je denkt! Het enige dat je nodig hebt zijn poten, een gevlochten mand en tiewraps. Plantenbakken zijn er in alle kleuren en maten, maar het is natuurlijk nog leuker je eigen variant te maken! In drie simpele stappen kun jij een plantenbak op pootjes maken. 1, 2, 3, succes!

Bloembak op pootjes stap 1
stap 1

Verzamel de benodigdheden

Kies een gevlochten mand die past bij je interieur en waar de plant natuurlijk ook in past!

Bloembak op pootjes stap 2
stap 2

Bepaal de plek van de poten

Zet de mand ondersteboven en bepaal de plek waar je de poten wilt bevestigen.

Bloembak op pootjes stap 3
stap 3

Bevestig de poten

Zet de poten vast met tiewraps door deze voorzichtig door het riet heen te steken en te bevestigen aan de drie gaten van de poot.

Bloembak op pootjes stap 4
stap 4

Vind een mooie plant!

Oké, een vierde stap. Maar dat is de leukste! Zoek tot slot een mooie plant voor in de mand en klaar is jouw plantenbak op pootjes.

Benodigdheden

Gereedschappen (0)

Plantenbak op poten

Zie je? Zo simpel is het om een plantenbak op poten te maken. Staat die mooie plant toch net wat hoger. En deze plantenbak op pootjes staat natuurlijk ook erg mooi in het interieur! Je kunt zelf bepalen met welke gevlochten mand je aan de slag gaat.

Meer plantenbakken maken

Nog meer plantenbakken maken? Geen probleem! Er zijn meer van dit soort handige stappenplannen om mooie plantenbakken te maken voor jouw planten binnen én buiten.

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!