Kweekbak maken

Kweekbak maken

In een kweekbak kun je zelf zaadjes planten en laten uitgroeien tot planten. Zo heb je je eigen kleine moestuin! In enkele stappen laten we je zien hoe je zelf deze leuke houten bak klust, zodat je snel aan de slag kunt met het beginnen van je eigen moestuin.

Kweekbak zelf maken

Voor het maken van deze kweekbak heb je latten nodig van verschillende lengtes. Je kunt deze latten zelf op maat zagen of laat dit doen bij de zaagservice van Karwei.

DIY-kweekbak-maken-2
stap 1

Maak de bak

Begin met het maken van de bak met de twee lange planken van 45 centimeter en twee korte planken van 42 centimeter. Schroef de korte planken ‘aan de binnenkant’ van de lange planken. Gebruik hiervoor lange schroeven. Het is handig om de gaatjes eerst voor te boren. Eventueel kun je ook een verzinkboor gebruiken zodat de schroeven mooi in het hout vallen.

Tip!

Geen tijd of zin om voor te boren? Gebruik bij deze DIY onze Rotadrill RVC glaslatschroeven.

DIY-kweekbak-maken-3
stap 2

Schroef de kleine, vierkante plankjes

Schroef met lange schroeven de kleine, vierkante plankjes op de hoeken van de kweekbak.

DIY-kweekbak-maken-4
stap 3

Leg drie planken van 42 centimeter in de bak

Je kunt de buitenste twee er eventueel los in leggen, omdat ze steunen op de hoekplankjes. Bevestig de middelste plank met korte schroeven. Frees dan een opening in twee planken van 42 centimeter zodat je deze als een kruis in elkaar kunt zetten. Hierna plaats je de twee laatste planken kruislings als tussenschot in de kweekbak.

DIY-kweekbak-maken-5
stap 4

Schroef de twee smalle latten aan weerszijden

Als laatste stap schroef je twee smalle latten aan weerszijden van de kweekbak. Doe dit ter hoogte van het tussenschot, zodat deze wordt vastgeschroefd aan het handvat. Tussen de rechtopstaande latten plaats je de laatste lat en schroef je ook deze vast.

De DIY kweekbak is klaar, tijd om te tuinieren!

Nu je kweekbak klaar is, is het de hoogste tijd om te tuinieren. Veel succes! Wil je met je groene vingers ook nog kruidenplantjes in de keuken hebben? Maak dan dit handige kruidenrek!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!