Bloempot van touw maken

DIY: bloempot van touw maken

Zelf een bloempot maken van touw? Het klinkt ingewikkelder dan het is! In een paar simpele stappen heb je deze bloempot gemaakt. Vul deze met mooie bloemen of een leuke kamerplant en de bloempot is klaar om te pronken! Een leuke DIY voor een botanische woonstijl. Waar komt deze bloempot van touw bij jou in huis te staan?

stap 1

Bevestig het touw

Het touw bevestig je met de warme lijm vast aan de bloempot. Zet steeds een beetje lijm op de pot en bedek deze direct met het touw. Doe dit vlot want de lijm koelt snel af! Herhaal dit tot het hele potje bedekt is.

stap 2

Werk het laatste stukje touw weg

Knip het laatste stuk touw aan de bovenzijde af of lijm dit stukje net over het randje van de pot vast, dit is niet het mooiste stukje van je bloempot dus laat dit straks de achterkant worden.

Leuke tip!

Maak een combinatie van meerdere bloempotjes en schilder bij een of meerdere potten de helft van het touw wit.

Benodigdheden

Gereedschappen (2)

Meer bloempotten zelf maken

Houd je van klussen en tuinieren? Klus dan verder met deze tips voor in de tuin. Bekijk ook deze inspirerende DIY ideeën om meer zelf bloempotten en plantenbakken te maken. Maak bijvoorbeeld deze plantenstandaard van hout voor je mooiste kamerplanten of ga voor een stoere plantenbak van beton voor buiten.

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!