DIY: vaas maken van cement en handdoek

DIY: Koraalvaas van handdoek

Maak je eigen unieke vaas van een oude handdoek en cement. Bekijk deze toffe DIY en zie hoe je eenvoudig en snel een originele bloemenvaas maakt voor in je huis. Maak een grote hoge vaas of kies voor een kleiner formaatje vaas. Of ga voor allebei. Wees lekker creatief. Lees de onderstaande stappen en creëer je eigen vazen. Vul ze met droogbloemen of kunstbloemen en laat ze stralen in je interieur.

stap 1

Bepaal het formaat vaas

Zoek in een kringloopwinkel een vaas of gebruik een lege fles als mal voor de basisvorm van jouw DIY-vaas. De vaas of fles zet je straks op de kop waar je de cement handdoek overheen hangt. Hoe hoger de vaas of fles, hoe hoger je handdoek-vaas wordt. Je kunt ervoor kiezen om een bloempot op de onderkant van de omgekeerde kringloopvaas of fles te zetten, zodat je nieuwe vaas een bredere bodem heeft straks.

Tip!

Je kunt ook een cementvaas maken over een glazen vaas, die je vervolgens in de cementvaas zet als deze gedroogd is. Zo past er gewoon water en bloemen in je unieke vaas.

stap 2

Gebruik een oude handdoek

Pak een handdoek en vouw deze dubbel of in vier gelijke delen. Teken een halve cirkel of een kwartcirkel af op de handdoek. Knip deze vervolgens mooi rond.

Tip!

Voor een hoge DIY-vaas heb je een grotere handdoek nodig dan voor een laag vaasje.

stap 3

Maak het snelcement aan

Gebruik een emmer om het snelcement in aan te maken met water. Volg de aanwijzingen op de verpakking van het cement. Dip de rond geknipte handdoek in het snelcement en zorg dat de handdoek overal goed gevuld is met cement.

stap 4

Drapeer de natte cement handdoek over de vaas

Hang de handdoek over de omgedraaide vaas of fles, die op een stevige ondergrond staat tegen het omvallen. En leg onder dit alles zeil of een vuilniszak voor het druppelen van het cement. Laat de DIY-vaas nu goed drogen. Kijk op de verpakking wat de exacte droogtijd is.

stap 5

Haal de opgedroogde handdoek van de vaas

Is alles goed uitgehard? Haal de cementvaas van de gebruikte mal en draai het geheel om. Daar is je toffe vaas, in de vorm van een koraal. Style de vaas af met droogbloemen of kunstbloemen, of plaats een glazen vaas in je cementvaas en vul deze met echte bloemen en water.

Benodigdheden

Materialen (4)
Gereedschappen (3)

Meer DIY-accessoires voor planten en bloemen

Zoek je nog meer DIY inspiratie voor je planten en bloemen? Bekijk dan zeker deze DIY van oude bloempotten oppimpen met gips. Of wat vind je van de flowerbar - een DIY houten lat met droogbloemen – als wanddecoratie in huis? Leuk hè! Laat je inspireren door onze nieuwste DIY's, slimme tips, toffe woon-ideeën en de nieuwste najaarstrends. Maak het mooier en nog meer jij thuis!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!