DIY Houten latje met droogbloemen maken

Houten latje met droogbloemen maken

We houden van bloemen in huis, zowel verse als gedroogde bloemen. Met deze simpele DIY maak je jouw eigen flowerbar voor aan de muur. In de houten lat kun je droogbloemen etaleren en zo de natuur in je huis halen. Het voordeel van droogbloemen is dat ze én kleur hebben én heel erg lang staan. Zo kan jij extra lang genieten van je bloementjes binnen en bespaar je wat geld. Vrolijk jezelf en de ruimte in huis op met deze toffe DIY. Bekijk hieronder de stappen voor je eigen droogbloemen-lat aan de wand.

Ook leuk om te weten: we hebben de muurverf Sandstone beige van Le Noir & Blanc met wat zand gebruikt in deze DIY.

Droogbloemen weetjes

Droogbloemen zijn veel meer dan alleen bloemen. Je hebt verschillende droogbloemen, zoals sierbloemen, graansoorten en prachtige kruiden. En je kunt er ontzettend lang van genieten. Gedroogde bloemen hebben eigenlijk alleen maar voordelen. Naast maanden bloemgenot, hebben ze geen water nodig en kunnen ze goed tegen warmte.

Wil je ze echt lang mooi houden? Zet ze dan in de schaduw, want van direct zonlicht vervagen de kleuren en worden de bloemen broos. En van vochtige ruimtes houden ze ook niet, daar worden ze slap en bruin van. Blaas de stof wekelijks van de bloemetjes af en voor de rest: kijken en genieten!

stap 1

Zaag de lat op maat

Bepaal waar de lat komt op de wand. Zaag een grenen lat naar keuze op maat. Schuur met fijn schuurpapier de bramen van de zaagrand af.

stap 2

Boor de bloemengaatjes

Boor de gaatjes waar je straks de droogbloemen wilt plaatsen en gebruik hiervoor een houtboortje van 5 mm. Kies ervoor om de gaatjes door te boren of niet. Schuur vervolgens de randen van de gaatjes glad voor een strak latje.

stap 3

Beits de flowerbar

Zet de lat in de beits voor een extra warm effect of geef het een leuk kleurtje dat matcht bij de ruimte. Naturel houden is ook mooi.

stap 4

Monteer de lat aan de muur

Kies voor een blinde montage en bevestig de lat aan de muur met drie tesa powerstrips. Plaats met behulp van een waterpas de lat op de wand. Hang alles? Dan kun je nu de droogbloemen in de gaatjes prikken!

Tip!

Afhankelijk van de gekozen lengte van de lat kun je deze ook met schroeven en pluggen bevestigen voor meer stevigheid.

Meer DIY accessoires

Hou je ook zo van klussen, en ben je op zoek naar een nieuw DIY project? We hebben veel toffe DIY's voor het maken van woonaccessoires met leuke stylingtips en overzichtelijke stappenplannen, zoals de DIY zelf touwschilderij maken. Of maak je eigen 3D schilderij voor unieke kunst aan de wand thuis, op kantoor of als cadeau. Klussen houdt je jong en stimuleert je creativiteit!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!