Oude bloempotten pimpen met gips

Oude bloempotten pimpen met gips

Ben je uitgekeken op de terracotta bloempotten in je tuin, op de vensterbank of buiten op het dakterras, en wil je deze een andere look geven? Geef deze aardewerk bloempotten dan een gips-look, door ze te pimpen met een zandstructuur. In deze DIY laten we je zien hoe je in een handomdraai je terracotta potten een totaal nieuwe uitstraling geeft. En dat alles met een heel klein budget. Ook heel fijn!

Pimpen en upcyclen

Niet weggooien, maar ga je oude potten pimpen. Wist je dat we ontzettend veel leuke ideeën verzameld hebben voor het pimpen en upcyclen van oude spullen? Daar past deze DIY ook bij! Voor nu gaan we met de oude potten aan de slag. Bekijk hieronder de stappen en zie direct het effect.

stap 1

Verzamel de potten

Kies de terracotta potten en schotels die je wil gaan opknappen. Maak de potten en schotels goed schoon van vuil en vlekken.

stap 2

Kies een verfkleur

Bepaal welke muurverf-kleur de potten en schotels gaan krijgen. In deze DIY hebben we de matte KARWEI muurverf kiezel grijs gebruikt, die een gips-look geeft.

stap 3

Meng de verf met zand

Vul een verfbakje met verf en meng deze met wat zand. Begin met een klein handje zand en roer dit door de verf. Strooi naar wens zand bij totdat je tevreden bent over het zandverfmengsel.

stap 4

Schilder het aardewerk

Beschilder vervolgens de potten en schotels losjes en breng de verf speels aan voor het structuureffect. Verf ook de binnenkant van de potten, zodat het aardewerk geen water meer kan opnemen.

stap 5

Laat alles goed drogen

Zorg ervoor dat je nieuwe bloempotcreaties goed gedroogd zijn voordat je ze gaat vullen met aarde en planten.

Meer met DIY's en bloemen ideeën

Zoek je meer DIY's met potten, planten en bloemen? We houden van de natuur, dus ook de DIY houten lat met droogbloemen - de flowerbar - mag je niet missen! Laat je inspireren door de nieuwste DIY's, toffe woon-ideeën, slimme tips en de laatste trends van Karwei. We blijven je het hele jaar door verrassen, zodat jij kunt blijven klussen.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!