Hoge plantenbak met huisnummer maken

Hoge plantenbak met huisnummer maken

Je kunt zelf heel eenvoudig een plantenbak van hout maken. Door dit stappenplan te volgen maak je een hoge plantenbak. En extra leuk: je kunt er huisnummer aan ophangen! Deze plantenbak is dus een leuk DIY-idee voor in je voortuin, maar deze stevige plantenbak kun je natuurlijk ook in je tuin of op je balkon plaatsen. Het enige wat je hoeft te doen is voorboren, de planken op maat te zagen, in elkaar zetten, en vastschroeven. Ik neem jullie stap voor stap mee in het proces, zodat ook jij aan de slag kunt gaan met het maken van deze leuke hoge plantenbak.

stap 1

Laat het hout op maat zagen

Je kunt de planken zelf zagen, maar je kunt ze ook op maat laten zagen door de zaagservice van Karwei.

DIY hoge plantenbak stap 1
stap 2

Bevestig de steunbalken

Plaats de beide steunbalken op de binnenhoek van de poot. Boor alle gaten op de juiste plek voor. Bevestig de steunbalken met de schroeven. Herhaal dit bij de andere drie poten.

DIY hoge plantenbak stap 1
stap 3

Bevestig de wanden aan de steunbalken

Start met de bovenste plank en houd deze gelijk met de bovenzijde van de staanders. Boor alle gaten op de juiste plek voor. Bevestig de wanden aan de steunbalken met schroeven. Op deze manier bereid je twee wanden voor.

Handige tip!

Boor alle schroefgaten voor met een 3 mm houtboor en maak het gat ruimer met behulp van de verzinkboor. Hierdoor ‘kiezen’ de schroeven een rechte weg en vallen de schroefkoppen netjes in het hout.

DIY hoge plantenbak stap 3
stap 4

Bevestig een dwarsbalk

Bevestig op beide wanden een dwarsbalk.

DIY hoge plantenbak stap 4
stap 5

Zaag twee uitsparingen

Zaag twee uitsparingen van 7 x 7 cm uit de hoeken van de onderplank. Herhaal dit bij de andere onderplank.

DIY hoge plantenbak stap 5
stap 6

Laat de onderplaat rusten op de dwarsbalk

Boor alle gaten op de juiste plek voor. Schroef de onderplaat op de dwarsbalk. Herhaal dit bij de andere wand.

DIY hoge plantenbak stap 6
stap 7

Plaats de overige wanddelen tegen de andere twee zijden

Als laatste plaats je de overige wanddelen tegen de andere twee zijden. En klaar is de plantenbak!

Handige tip!

Laat de plantenbak mooi blenden in de tuin en kies voor een passende buitenbeits. Ik gebruikte de Karwei buitenbeits gevelbetimmeringen antiek grijs dekkend.

Huisnummer ophangen aan plantenbak

De plantenbak kreeg een mooi plekje in de voortuin van mijn ouders. Ze waren al lange tijd op zoek naar een idee om het huisnummerbordje op een creatieve manier te kunnen vervangen. Dat bracht mij op het idee zwarte aluminium huisnummers op de plantenbak te bevestigen. Zo weet de postbode waar hij moet zijn, en hebben mijn ouders een leuke oplossing voor het ‘saaie’ huisnummerbordje!

Bekijk meer DIY-ideeën om zelf plantenbakken te maken. En daar zijn natuurlijk ook leuke huisnummerbordjes voor! ;-)

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!