stappenplan

Hoe maak ik een houten kerstboom?

Je huis op een andere wijze willen verfraaien tijdens de feestdagen? Laat je dan inspireren door KARWEI. Maak eenvoudig je eigen kerstboom om je huis te decoreren in kerstsfeer!

Voor deze kerstboom neem je één keer de moeite om 'm in elkaar te zetten en je hebt er vervolgens jaren plezier van. Je kunt deze houten boom volhangen met mooie ballen of al je kerstkaarten. En nog een extra voordeel: hij laat geen naalden vallen!

Bekijk voor je begint de overzichtstekening

Hoe maak ik een houten kerstboom?
stap 1

Maak een voet voor de kerstboom door 2 latten geschaafd vuren 12x56mm kruislings op elkaar te schroeven. De bovenste lat wordt aan de onderzijde opgedikt zodat het kruis (voet) stabiel op de grond ligt. Zaag een lengte van 1 meter van het geschaafd vuren 44x44mm en schroef deze vast aan het kruis (voet, gebruik de lange schroeven).

Hoe maak ik een houten kerstboom?
stap 2

Zaag van de latten van 12x56mm diverse lengtes van 75 en 90cm lang. Zaag van de latten van 12x35mm diverse lengtes varierend van 10, 20, 30, 40, 50, 60 en 70cm lang.

Hoe maak ik een houten kerstboom?
stap 3

Schroef de latten tegen de stam, begin onderin met smalle latten met een breedte van 60 en 70cm, daarboven komen de brede latten van 75 en 90cm. Vervolgens komen daarboven weer de smalle latten van 70cm en aflopend naar 10cm bovenin de boom. Schroef de latten tegen verschillende hoeken van de stam en roteer ze een beetje zodat je een speels effect krijgt.

Meer klusadvies

Klusadvies - hout - Hoe hang ik een blinde plank op? - thumbnail
Hoe hang ik een blinde plank op? stappenplan
Klusadvies - hout - Hoe maak ik een ombouw voor mijn meterkast? - thumbnail
Hoe maak ik een ombouw voor mijn meterkast? stappenplan
Klusadvies - hout - Hoe maak ik een zitvensterbank rond mijn radiator? - thumbnail
Hoe maak ik een zitvensterbank rond mijn radiator? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in