Hangende kerstster maken

Maak je eigen hangende ster

Houd jij van Kerstmis en wil je het liefst je hele huis volhangen met kerstdecoratie? Mooi! Want deze kerstster kun je zelf maken. Voor dit kerst DIY idee maak je van houten stokken deze decoratieve hangende ster. Bekijk het stappenplan en ga zelf aan de slag!

stap 1

Zaag drie verschillende stokken

Zaag allereerst de drie verschillende stokken op maat met een verstekbak. Zo weet je zeker dat je recht zaagt. In dit voorbeeld is ervoor gekozen om de stokken allemaal 4 cm te zagen.

stap 2

Schuur de houtjes

Schuur vervolgens de houtjes met een schuurmachine of een schuurpapiertje

stap 3

Lijm de houtjes

Leg de houtjes in de vorm van een ster en lijm ze aan elkaar. Hier heb je wat geduld voor nodig :) Je kunt bijvoorbeeld Bison Tix gebruiken of ga voor een andere houtlijm. Lees de aanwijzingen op de verpakking.

stap 4

Bevestig de haakjes

Bevestig op elke punt van de ster een haakje waar het touw aan bevestigd kan worden. Meet eerst het midden van de stuk, zodat je het haakje netjes in het midden kan bevestigen.

stap 5

Bevestig het touw

Rijg vervolgens het touw door alle 5 de haakjes. Het middelpunt van het touw tussen de punten van de ster trek je omhoog, zodat alle punten samenkomen.

stap 6

Maak een knoop

Bepaal vervolgens hoe lang je het touw van de hanger wilt hebben en maak er een knoop in. Mocht je handig zijn met macramé, dan is het natuurlijk leuk om daar nog iets mee te doen!

Benodigdheden

Kerst DIY: hangende kerstster in huis

Als je de hangende ster hebt gemaakt, kun je deze creatieve kerst DIY een plekje naar keuze geven. Bijvoorbeeld voor het raam! Hangt jouw huis al zo vol met kerstdecoratie en heb je geen plek om zo’n ster op te hangen? Het is natuurlijk ook heel leuk om de DIY als plateau ergens op tafel te zetten! Je kunt er nog allemaal leuke kerstboompjes aan toevoegen. Een waxinelichtje erbij maakt het geheel helemaal af. Wees creatief en creëer je eigen kersttafereeltje :)

Meer kerstdecoratie zelf maken?

Wil je nóg meer kerstdecoratie zelf maken? Bekijk dan meer kerst DIY ideeën; van kerstballen een DIY kerstkrans tot adventskalenders!

Geschreven door:

Tanja van Hoogdalem

Hi! Ik ben Tanja en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Naast interieur heb ik een passie voor fotografie en deel ik regelmatig foto’s van mijn hond Rocco. Speels, licht en groen, zo zou ik mijn huis omschrijven. Hier en op mijn blog deel ik mijn passie voor interieur en hoop ik jullie te inspireren!

Volg ons en mis niets!