alternatieve kerstboom van berkentak in cement

Alternatieve kerstboom: berkenstam in cement voet

Wil je dit jaar iets anders met Kerst en geen standaard dennenboom in huis? Maak je eigen industriële kerstboom van een berkenstam in een voet van snelcement. Hoe tof is dat? Deze alternatieve kerstboom trekt veel aandacht, is stijlvol en maak je heel eenvoudig. Haal de natuur in huis met deze stoere DIY kerstboom en hang er ballen in! In dit stappenplan zie je hoe je zelf een industriële kerstboom kunt maken.

stap 1

O berkenboom, o berkenboom

Het belangrijkste stap voor deze DIY is dat je een stevige, mooie en lange berkenstam of een andere tak hebt. Deze vind je misschien bij een bloemist, maar de kans is het grootst dat je deze buiten in de natuur vindt. Ga lekker het bos in en zoek jouw bijzondere berkentak, die deze stoere kerstboom uniek maakt. Zorg dat de tak of stam goed droog is voordat je begint met stap 2.

stap 2

Bereid het cement

Maak het snelcement in de emmer aan met water volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

stap 3

Vul de emmer met cement

Vul de emmer ongeveer 10 cm vanaf de bodem met snelcement.

stap 4

Plaats de berkentak

Zet de berkentak, als het cement nog zacht is, in het midden van de emmer. Houd de tak ongeveer 10-15 minuten vast, totdat hij stevig staat.

stap 5

Gun de DIY droogtijd

Laat het cement, het liefst een nacht, goed opdrogen.

stap 6

Verwijder de emmer

Haal de cement voet met berkentak uit de emmer en klaar is je stijlvolle trendy kerstboom!

stap 7

Versieren maar

De laatste stap! Je eigen kerstboomalternatief kun je nu helemaal naar eigen smaak volhangen met kerstversieringen en kerstlampjes.

Benodigdheden

Gereedschappen (1)

Laat je inspireren!

Wil je nog meer inspiratie opdoen van toffe kerst ideeën? Geen probleem, we hebben er genoeg voor je! Bekijk alle DIY-ideeën voor de Kerst. Maak bijvoorbeeld een alternatieve Scandinavische kerstboom of een alternatieve houten kerstboom. Fijne feestdagen!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!