Scandinavische kerstboom

Scandinavische kerstboom maken

Tijdens de feestdagen laat ik me graag inspireren door verschillende invloeden uit de scandinavische landen. Ik ben dol op de neutrale kleuren, natuurlijke materialen en strakke lijnen die hier gebruikt worden in de styling. Dit waren dan ook de ingrediënten die ik gebruikt bij het ontwerp van deze scandinavische kerstboom.

Scandinavische kerstboom stap 1
stap 1

Teken twee cirkels

Teken twee cirkels in verschillende afmeting af op het hout en zaag deze uit met een decoupeerzaag. Schuur de randen mooi glad met een schuurpapiertje.

Scandinavische kerstboom stap 2
stap 2

Boren

Bepaal het midden van de cirkel en boor hier eerst met een 26 mm (afhankelijk van de grote van de stok die je gebruikt) een gat in. Let er hierbij op dat je alleen de kleinste cirkel volledig doorboort en de grootste cirkel tot de helft.

Scandinavische kerstboom stap 3
stap 3

Cirkels samenvoegen

Voeg nu beide cirkels op elkaar en plaats de stok in het gat. Lijm de stok vast met houtlijm en druk dit even goed aan en laat dit vervolgens goed uitharden.

Scandinavische kerstboom stap 4
stap 4

Vorm van de boom

Nu de standaard klaar is kunnen we beginnen aan de vorm van de boom. Teken drie cirkels in verschillende formaten over op het karton en snij deze uit met een stanleymes.

Handige tip!

Neem verschillende tinten karton in dezelfde kleurtoon en geef de boom een mooi ombre effect.

Scandinavische kerstboom stap 5
stap 5

Kegel maken

Bepaal nu het middenpunt van de cirkel en teken vanaf het midden tot de buitenzijde een lijn. Snij deze lijn uit. Nu kan er een kegel gevormd worden die straks 1 laag van de boom gaat vormen. Wanneer je de kegel gevormd hebt kun je de buitenste laag even afplakken met tape zodat je weet welk deel je straks moet lijmen. Herhaal deze stap voor alle drie de cirkels en lijm/plak de vormen vast.

Scandinavische kerstboom stap 6
stap 6

Opening maken

Nu is de kegel aan de bovenzijde nog gesloten, om ervoor te zorgen we de boom straks kunnen gaan stapelen door de stok er doorheen halen geef je de bovenzijde vier inkepingen. Schuif nu tot slot de drie lagen van groot naar klein over de standaard en klaar is de boom!

Benodigdheden

Materialen (4)
Gereedschappen (2)
  • Speedboor 26 & 28 mm
  • Lijmpistool

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.