Adventskalender met kleine cadeautjes maken

Maak je eigen adventskalender

Je kunt een aftelkalender voor verschillende vooruitzichten inzetten. Bijvoorbeeld om af te tellen naar een verjaardag, een vakantie of natuurlijk naar de feestdagen. In dit artikel laat ik zien hoe je een aftelkalender naar Kerstmis, de adventskalender, zelf kunt maken. Zo wordt een adventskalender extra persoonlijk! Volg het stappenplan en ga ook zelf aan de slag.

Voor hoeveel dagen maak ik een adventskalender?

Met een adventskalender tel je de dagen af naar kerst. Je begint hiermee op 1 december en je telt af tot kerstavond op 24 december. In totaal gaat het dus om 24 dagen. In het stappenplan maken we dus ook 24 cadeauzakjes. Zo kan je er elke dag een openmaken.

stap 1

Verf de houten plaat

Verf de houten plaat aan de voor- en achterkant. Zet de plaat eerst in de grondverf en ga er daarna met een witte lak overheen. Laat de verf nu goed drogen.

stap 2

Maak de cadeauzakjes

Je kunt ervoor kiezen om kant-en-klare uitdeelzakjes te kopen, kleine envelopjes te gebruiken of de cadeauzakjes te maken van stof. Ik maakte de cadeauzakjes van dik papier. Hieronder zie je in de afbeeldingen een stappenplan hoe je zakjes vouwt van papier. Knip eerst 24 gelijke delen en vouw ze volgens het stappenplan.

Tip!

Wil je wat grotere cadeautjes geven? Maak je adventskalender dan met cadeaudoosjes en bevestig deze op de houten plaat!

stap 3

Maak de cijfers op de zakjes

Nu kunnen de cijfers op de zakjes. Schrijf, teken of plak zelf cijfers op de zakjes.

Leuke tip!

Maak er een gezellige knutselmiddag van en versier samen de cadeauzakjes samen met je kinderen!

stap 4

Bevestig de ketting

Leg alle zakjes in de vorm van een kerstboom neer. Meet de zijkanten op zodat je boom in het midden komt te liggen van de houten plaat. Bevestig nu ook de ketting in de vorm van een kerstboom op het hout met stoffeernagels.

De adventskalender vullen

Je DIY adventskalender is klaar! Tenminste, nog niet helemaal natuurlijk ;) Nu is het tijd om de zelfgemaakte adventskalender te vullen. In elk zakje kun je een klein cadeautje stoppen voor bijvoorbeeld je kind, je vriend/man of je huisdier! Ik heb de adventskalender op mijn DIY wandbank gezet. Kaarsjes erbij, lampjes aan en wat fris dennengroen; het plaatje is helemaal compleet. Ik koos voor een mooie zwarte kaars en een kaarsenhouder in een gouden kleur.

Wat vinden jullie van de DIY adventskalender? Gaan jullie zelf ook aan de slag? Je kunt ook van een memobord, waaraan je 24 briefjes of cadeautjes hangt, een aftelkalender maken! Of ga aan de slag met een andere kerst DIY zoals een kerstkaartenstandaard of een kerstkrans!

Liefs,

Tanja

Benodigdheden

Materialen (7)
Gereedschappen (2)

Geschreven door:

Tanja van Hoogdalem

Hi! Ik ben Tanja en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Naast interieur heb ik een passie voor fotografie en deel ik regelmatig foto’s van mijn hond Rocco. Speels, licht en groen, zo zou ik mijn huis omschrijven. Hier en op mijn blog deel ik mijn passie voor interieur en hoop ik jullie te inspireren!

Volg ons en mis niets!