Maak je eigen adventskalender

Maak je eigen adventskalender

De decembermaand komt er weer aan! Een maand met veel lichtjes, lekker eten en gezelligheid! Voor mij betekent deze maand een extra reden om creatief in huis aan de slag te gaan :). Heerlijk vind ik dat! Nieuwe ideeën verzinnen, kerstmuziekje op en klussen maar! Kunnen jullie daar ook zo van genieten? In dit blog laat ik jullie zien hoe je zelf een adventskalender kunt maken. Lezen jullie mee?

stap 1

VERF DE HOUTEN PLAAT

Verf de houten plaat aan de voor en achterkant. Zet de plaat eerst in de grondverf en ga er daarna met een witte lak overheen. Laat de verf nu goed drogen.

stap 2

MAAK DE CADEAUZAKJES

Print het sjabloon van de cadeauzakjes uit op gewenst papier. Volg de instructies op onderstaand stappenplan.

stap 3

BEVESTIG DE CIJFERS

Print de cijfers voor de cadeautasjes. Het bestand vind je bovenaan de pagina bij benodigdheden. Ik heb een ronde pons gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook gewoon knippen. Bevestig de cijfers met een splitpen aan de cadeautasjes.

stap 4

BEVESTIG DE KETTING

Leg alle zakjes in de vorm van een kerstboom neer. Meet de zijkanten op zodat je boom in het midden komt te liggen van de houten plaat. Bevestig nu ook de ketting in de vorm van een kerstboom op het hout met stoffeernagels.

Handige tip!

Gebruik een pons om de cijfers uit te drukken. Dat scheelt tijd en je hebt een mooi rondje!

Benodigdheden

Materialen (8)
Gereedschappen (0)

Je DIY adventskalender is klaar! Tenminste, nog niet helemaal natuurlijk ;). In elk zakje kun je een klein cadeautje stoppen voor bijvoorbeeld je kind, je vriend/man of je huisdier! Ik heb de adventskalender op de DIY wandbank gezet die ik eerder maakte voor KARWEI. Kaarsjes erbij, lampjes aan en wat fris dennengroen maakt het plaatje helemaal compleet. Ik koos voor een mooie zwarte kaars en een kaarsenhouder in een gouden kleur.

Wat vinden jullie van de DIY adventskalender? Gaan jullie zelf ook aan de slag? Met de #karwei kun je je eigen creatie delen op Instagram. Op mijn Instagram @tanjavanhoogdalem vind je nog veel meer kerstinspiratie! 🙂

Liefs,

Tanja

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Tanja van Hoogdalem

Hi! Ik ben Tanja en ik ben gek op een creatief interieur. Ik houd van planten, DIY-projecten en alles wat met interieur te maken heeft. Naast interieur heb ik een passie voor fotografie en deel ik regelmatig foto’s van mijn hond Rocco. Speels, licht en groen, zo zou ik mijn huis omschrijven. Hier en op mijn blog deel ik mijn passie voor interieur en hoop ik jullie te inspireren!