Karwei DIY Kerstversiering van kersttakken boven je tafel

DIY Kerstversiering van kersttakken boven je tafel

Hoe feestelijk is dit? Maak dit jaar je eigen kersttak en hang deze met versiering en verlichting boven de eettafel. Kersttakken hoeven namelijk niet altijd ergens op te liggen, zoals op de tafel, de dressoirkast of op een plank aan de muur. Hang ze juist op, zodat iedereen ervan kan genieten! Bevestig de kersttak boven de eettafel aan het plafond en maak het kerstdiner heel bijzonder. Bekijk dit DIY-stappenplan en creëer je eigen kersttak – met eucalyptus - voor boven de eettafel. Aan de slag!

stap 1

Bevestig de takken op de bezemsteel

Bind de kersttakken om de bezemsteel met bindtouw of dun ijzerdraad. Doe het tak voor tak zodat je een mooie verdeling krijgt.

stap 2

Voeg de eucalyptus toe

Steek een aantal eucalyptustakken tussen de kersttakken, die je zonder draad vastzet.

stap 3

Breng de verlichting aan

Zet de kerstverlichting aan en drapeer de lampjes op de kersttakken. Zet het lampjessnoer uit en bevestig het snoer met dun draad aan de takken.

Tip

Kies voor de verlichting op de takken voor lampjes die op batterij werken, zo ben je niet afhankelijk van een stroompunt. Bekijk hier alle kerstverlichting met batterij van Karwei.

stap 4

Maak de linten vast

Draai 2 schroeven met ogen vast in de bovenkant aan de uiteindes van de bezemsteel. Knoop een lint of feestelijk touw vast aan iedere schroef. Knip deze nog niet op maat. Bepaal als laatste stap de lengte van de linten, zodat de kersttak precies hoog genoeg hangt boven de tafel.

stap 5

Draai schroeven in het plafond

Bepaal waar de schroeven (met ogen) in het plafond moeten komen met behulp van een meetlint. Zorg ervoor dat de kersttak precies boven de tafel hangt. Doe dit samen met iemand. Ook moeten de schroeven in het plafond dezelfde afstand van elkaar hebben als de schroeven in de bezemsteel. Zo hangen de linten straks loodrecht naar beneden. Teken de punten af met potlood. Draai de schroeven vervolgens in het plafond.

stap 6

Lus de linten door plafondschroeven

Hang de kersttak aan de schroeven in het plafond met de linten. Knip de linten om maat en knoop deze goed vast.

stap 7

Maak je DIY helemaal af

Versier de kersttak met kerstversieringen, zoals hangers, kralensnoeren en andere vrolijke items.

Bekijk alle Kerst DIY's

Wil je nog meer inspiratie opdoen van toffe kerst ideeën? Geen probleem, we hebben er genoeg voor je! Bekijk alle DIY-ideeën voor de Kerst. Bekijk onze tips voor het dekken van de kersttafel onder deze prachtige kersttak. Of bekijk onze kerst interieur styling tips om je interieur helemaal af te maken! Mooie feestdagen!

Benodigdheden

Materialen (8)
Gereedschappen (0)

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!