Houten naambordjes maken voor op de kersttafel

Houten naambordjes maken

Deze houten naambordjes staan mooi op tafel en zijn ook nog eens erg handig wanneer je een grote groep te eten krijgt. Tijdens de feestdagen zijn deze naambordjes een mooie toevoeging op de kersttafel. Ga ook aan de slag met dit leuke DIY-idee voor kerst.

Houten naambordjes voor op de kersttafel

Zoals je ziet is er weinig nodig voor deze houten naambordjes! De latjes op de afbeelding zijn gezaagd in de volgende maten: 2x 18cm, 1x 12cm en 2x 8cm. Dit zijn de latjes die nodig zijn voor één naambordje.

Houten naambordjes maken stap 1
stap 1

Leg de latjes op elkaar

Leg de latjes op elkaar zoals op de afbeelding. Gebruik hiervoor de twee latjes van 18cm en voor de onderzijde de lat van 12cm. Let er op dat de latjes gespiegeld van elkaar zijn op de hoeken.

Houten naambordjes maken stap 2
stap 2

Zet de hoeken aan elkaar vast

Nu kunnen de hoeken aan elkaar worden vastgezet door houtlijm aan te brengen en dit vervolgens +/- 10 minuutjes te laten drogen tussen kleine lijmklemmetjes.

Houten naambordjes maken stap 3
stap 3

Bevestig de twee overgebleven latjes

De kerstboom blijft nu alleen nog niet staan! Tot slot worden daarom de twee overgebleven latjes (2x 8cm) aan de onderzijde bevestigd om een standaard te vormen.

Benodigdheden

Materialen (4)
Gereedschappen (1)
Handige tip!

Om het naambordje compleet te maken kun je met een touwtje een boomschijfje ophangen met de naam of letter van de genodigden. Het is ook leuk om dit te doen met een kerstbal of houten ster.

Een DIY kerst vol DIY kerstdecoratie

Ben je geïnspireerd en ga je zelf ook aan de slag? Dan vind je het misschien ook leuk om naast deze houten naambordjes, nog meer leuke kerstdecoratie te maken. Bekijk hier alle ideeën en maak er een DIY kerst van! Mijn huis staat tijdens de feestdagen vol met leuke kerstdecoratie. In dit artikel kun je even binnenkijken in mijn 'kersthuis.'

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!