Een kerstkrans van eucalyptus met lampjes

Een kerstkrans van eucalyptus maken met lampjes

Wil je dit jaar een unieke kerstkrans maken? Een kerstkrans maakt de kerst inrichting thuis helemaal compleet. En zeker deze stijlvolle DIY kerstkrans die je versiert met lampjes! Laat je huis ook direct heerlijk ruiken met de geur van de eucalyptus takken, die je in de kerstkrans verwerkt. Deze zelfgemaakte kerstkrans past in elke ruimte in je huis en is door zijn eenvoud een ware eyecatcher. Ontdek wat je nodig hebt om deze DIY-kerstkrans te knutselen.

stap 1

Bevestig de eucalyptustakken

Wikkel de eucalyptustakken om de stalen ring en zet deze vast met het binddraad. Probeer zoveel mogelijk het binddraad achter de bladeren te plaatsen, zodat het ijzeren draad uit het zicht is. Leg de kerstkrans op de grond of op een tafel om te zien waar deze nog groen mist.

stap 2

Maak het lint op maat

Hang aan de bovenzijde van de kerstkrans een lint, touw of een ander mooi snoer, waarmee je deze feestelijke DIY mee aan de muur ophangt. Je kan de krans aan de muur hangen door middel van een spijker. Wil je geen gaten in de muur? Dan kan je ook van Tigerfix gebruik maken.

stap 3

Plaats het lichtjes-snoer

Bevestig het verlichte snoer met binddraad op de ring. Wikkel het kerstlampjes-snoer om de eucalyptus-ring of bevestig het snoer aan de voorzijde en achterzijde op de ring. Laat het lichtsnoer ook langs het lint of touw, waar je de kerstkrans mee aan de muur ophangt, lopen.

stap 4

Maak de kerstkrans af

Hang een kersthanger in de ring van de zelfgemaakte kerstkrans en deze kerst DIY is af. Dit kan zijn een kerstbal, een kerstengel of een andere prachtige kerstversiering voor in de krans.

Benodigdheden

Materialen (6)
Gereedschappen (1)
  • Schaar

Nog meer inspiratie?

Ben je nog lang niet uitgeknutseld? Bij Karwei vind je heel veel leuke Kerst DIY’s voor je eigen unieke kersthuis! Ga voor de feestdagen zelf aan de slag en maak de kerstsfeer in huis compleet met onze kerst stylingstips. Ontdek het hele assortiment aan kerstverlichting bij Karwei. Fijne Kerstdagen!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!