Het perfecte plaatje -  6 tips en tricks om de ultieme kerstfoto te maken

Het perfecte plaatje - 6 tips en tricks om de ultieme kerstfoto te maken

Er is geen beter moment om je huis, familie en vrienden vast te leggen dan tijdens de feestdagen. Alles is mooi versierd en iedereen ziet er op zijn best uit. Maar hoe zorg je voor de perfecte setting? Met deze tips en trics maak jij deze kerst extra mooie kerst foto’s, zodat jij dit moment voor altijd kunt bewaren.

Tip 1. Maak je eigen fotostudio

Een goede voorbereiding is het halve werk. Kies een plek in huis waar je alvast een mooie fotosetting maakt. Gebruik winterse woonaccessoires en kerstdecoratie om je thuisstudio te stylen:
- Gebruik inpakpapier of mooi behang als decor.
- Zet een houten slee met schapenvacht of mooi krukje neer.
- Zet een kan of vaas neer met daarin een tak kerstgroen.
- Drapeer een snoer met kleine feestlichtjes op de voorgrond.
- Decoreer! Gebruik bijvoorbeeld een toefje nepsneeuw, feestelijk ingepakte cadeautjes, een mini-kerstboompje en een handje vol originele kerstornamenten.

Tip 2. De perfecte kerstboom-foto

De állermooiste setting voor een foto met de kerstboom? Zet je onderwerp op de voorgrond, een paar stappen voor de boom. Je tante bijvoorbeeld, de poes of kerstvoorwerpen zoals een stapeltje cadeautjes. Check bij de compositie of de kerstboom de achtergrond mooi vult. Stel vervolgens scherp op het onderwerp van je foto. Daardoor wordt de achtergrond juist minder scherp en krijg je van die mooie zachte twinkelende lichtjes. Plaatje!

Tip 3. Het perfecte gezinskiekje

Het zijn vaak de onverwachte momenten en de manier waarop je met elkaar omgaat, die foto’s bijzonder maken. Dus poseer niet op rij, maar geef elkaar een knuffel en schiet plaatjes tijdens het openmaken van de pakjes en het versieren van de boom.

Stijltip voor kleding:

een foto van je gezin wordt nòg mooier als iedereen een kledingstuk of accessoire draagt in verschillende tinten van een kleur. Zoals lichtblauw, petrolblauw en nachtblauw. Zo pas je op een heel natuurlijke manier bij elkaar.

Tip 4. Je foto's als kerstkaart

Wil je een Instagram-waardige flatlay maken van jouw betoverende ijstaart? Dus een foto waarbij je het gerecht van bovenaf fotografeert? Style de setting met props die het goed doen op beeld. Zoals een tof kerstig behang als ondergrond, bijzonder servies, een takje kerstgroen en vaasjes met bloemen. Varieer met formaten, zorg voor diepte (stapelen) en een spannend lijnenspel.

Tip 5. Maak je eigen kerst props!

Kerstprops kleden de foto nog net iets meer aan, extra leuk als ze een persoonlijk tintje hebben. Denk aan feestelijk ingepakte cadeautjes met eigen naamlabels of kerstballen die je kleintjes zelf maakten. Maar schuw vooral ook die leuke kerstattributen niet

Tip 6. Klaar om de foto te maken? Af!

Simpele technische tips voor nog mooier resultaat:
- Een kloppende compositie krijg je als je de ‘regel van derden’ toepast. Verdeel het beeld dat je wilt vastleggen in drie gelijke delen, zowel horizontaal als verticaal. Plaats het meest belangrijke deel van de foto op de kruising van twee lijnen. Maak je een foto van een gezicht? Plaats de ogen op de bovenste lijn.
- Gebruik een kader in je foto, zoals een deur- of raampost en de takken van de kerstboom. Een omlijsting voorziet je foto van een originele touch en zorgt dat je aandacht naar het onderwerp wordt getrokken.
- Let op de lijnen: lopen ze recht?
- Vul het beeld: voorkom veel witruimte. Een beeldvullende foto geeft vaak mooier resultaat.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.