Houten kerstkaartenstandaard maken

Echte post ontvangen is toch veel leuker? Helaas is dit iets wat steeds minder vaak gebeurt. Behalve in december, dan loopt Nederland gelukkig nog even massaal naar de brievenbus om hun dierbaren een warme wintergroet en de beste wensen voor het nieuwe jaar toe te sturen. Maar waar laat je ineens al deze mooie kaarten? Door het maken van deze houten kaartenstandaard krijgen de kaarten dit jaar een mooi ereplekje in de boom!

Houten kerstkaartenstandaard stap 1
stap 1

Benodigdheden

Zie hier alle benodigdheden voor de DIY. Zaag als eerste de latten op maat. Je hebt twee latten van 150cm nodig en een lat van 100cm.

Houten kerstkaartenstandaard stap 2
stap 2

Driehoek

De drie latten moeten straks de abstracte vorm van een kerstboom gaan vormen. Leg de kleinste lat onder en plaats de andere twee latten hier tegenaan zodat er een grote driehoek ontstaat. Teken nu op de onderste lat de hoeken uit die uitgezaagd kunnen worden. Hierdoor vallen de delen straks mooi in elkaar.

Houten kerstkaartenstandaard stap 3
stap 3

Zagen

De bovenste twee latten worden straks in verstek gezaagd, je krijgt dus dus twee schuine zijden die in een punt onder elkaar geplaatst worden.

Houten kerstkaartenstandaard stap 4
stap 4

Boren

Nu de hoeken uitgezaagd zijn kan de boom in elkaar gezet worden, maar voordat we dit gaan doen is het handig eerst de gaatjes te boren waar straks het touw doorheen getrokken wordt. Bepaal zelf de hoeveelheid gaatjes die je wil, hierbij geldt hoe meer gaatjes, hoe meer touw er straks door de boom gespannen kan worden. In dit voorbeeld hanteer ik ongeveer 10cm tussen de gaatjes.

Houten kerstkaartenstandaard stap 5
stap 5

In elkaar zetten

Nu de gaatjes geboord zijn kunnen we de boom echt in elkaar gaan zetten. Plaats het gezaagde deel tegen de andere lat en zet deze vast met een schroef. Let er hierbij op dat de schroef zo geplaatst wordt dat beide zijden goed aan elkaar vast komen te zitten.

Houten kerstkaartenstandaard stap 6 Herhalen
stap 6

Herhalen

Herhaal de vorige stap voor de onderkant van de boom.

Houten kerstkaartenstandaard stap 7
stap 7

Touw rijgen

Zo, de boom zit in elkaar! Nu is tijd het touw door de gaatjes te gaan rijgen. Speel hierbij met de afstanden van het touw voor een speels effect. Tip: zorg ervoor dat het touw strak gespannen zit zodat dat de kaarten goed bevestigd kunnen worden.

Benodigdheden

Materialen (4)
  • 2 latten van 250cm
  • Schroeven
  • Dun ruw touw
  • Knijpers
Gereedschappen (2)

En klaar is de kaartenstandaard! Ben je geïnspireerd en ga je zelf ook aan de slag? Vergeet dan niet het eindresultaat te delen op Instagram. Gebruik daarbij #KARWEI en wie weet zie je jouw foto terug op onze Throwback Thursday.

Volg ons en mis niets!

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.