DIY voor kinderen: maak je eigen kerstballen

DIY voor kinderen: maak je eigen kerstballen

De mooiste kerstballen? Die maak je zelf, gezellig met behulp van je kinderen. Kerst is tenslotte de tijd van samen en knutselen is de perfecte activiteit voor de kerstvakantie. De DIY kerstballen zijn prachtig als persoonlijke touch in huis, maar ook leuk als cadeautje. Deze DIY is leuk, gemakkelijk en ieder gezinslid kan er zijn eigen twist aan geven. Handig!

stap 1

Bescherm de tafel

Knutselen met kleintjes kan voor een gezellige bende zorgen. Bescherm je tafel met een stuk tafelzeil of folie. 

stap 2

Draaien maar

Draai de schroefoogjes in de ballen en verdeel het aantal houten ballen in twee groepen.

stap 3

Stickeren: Wees creatief

Voorzie een groep ballen in het midden van schilderstape. Op de andere groep ballen plak je de stickers, wrijf deze goed plat. Het maakt niet zoveel uit of je er een of meerdere exemplaren op plakt en waar je dit doet. Eigen initiatief van je kleintjes is juist leuk.

stap 4

Verf de ballen

Verf de houten ballen: bij de ene helft doe je dit tot aan het schilderstape en bij de andere helft verf je de hele bal, over de stickers heen.

stap 5

Droogtijd

Klaar? Hang de ballen met een kersthanger aan een waslijn of -rek om te drogen.

stap 6

Verwijder tape en stickers

Als de ballen droog zijn, haal je de tape en de stickers eraf. Gebruik eventueel een voorwerp met een puntje, zoals een tandenstoker, om de stickers er voorzichtig af te halen.

stap 7

Lintje eraan

Knip mooie linten of stoer touw en bind deze aan de ballen. Cadeautje? Of gebruik je de kerstballen voor de tafelsetting? Hang er ook een cadeaulabel met naam aan, van de ontvanger en de maker.

Handige tip:

Bij Karwei vind je nog veel meer leuke DIY’s voor je eigen unieke kersthuis! Ga voor de feestdagen zelf aan de slag en maak de kerstsfeer in huis compleet.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!