Kerstdecoratie idee: kerststerren van hout maken

Kerststerren maken

Kerststerren zijn niet weg te denken in huis tijdens de gezelligste tijd van het jaar, toch? Voor mij is het moeilijk om te wachten met kerstdecoratie. Als echte kerstliefhebber begin ik daar altijd stiekem iets eerder mee. Dit enthousiasme voor kerstdecoratie resulteerde in deze ‘botanische’ kerststerren voor aan de muur. In dit stappenplan leg ik uit hoe je zelf een kerstster van hout kunt maken.

kerststerren stap 1
stap 1

Zaag de latten

Teken de latten af op de gewenste lengte en zaag deze in een verstekbak mooi recht af. Herhaal dit tot je 20 delen hebt. Dit zijn genoeg delen voor 1 ster.

kerststerren stap 2
stap 2

Lijm de delen vast

Maak nu met de eerste vier delen een ster zoals op de afbeelding en lijm deze vast met het lijmpistool. Dan kun je nu starten aan de punten van de ster. Let er hierbij op dat wanneer je het eerste deel bovenop plaatst, je het andere deel onder het andere deel plaatst. Dit wisselt vervolgens per punt.

kerststerren stap 3
stap 3

Versier de kerstster

Als alle punten aan het middelpunt zijn bevestigd, kun je kiezen de ster zo te laten of de ster nog te versieren. Ik koos voor het laatste en heb de sterren bedekt met slanke dennentakjes.

kerststerren stap 4
stap 4

Zet de dennentakjes vast

Ga jij de kerstster ook versieren met dennentakjes? Zet deze dan weer vast met het lijmpistool. Let op dat de takjes mooi in elkaar over lopen om een mooi geheel te krijgen.

Kerstster van hout maken

Nu dacht ik na het maken van één ster dat het nog veel leuker zou zijn om er een leuke set van te maken met drie verschillende maten sterren. Zo creëerde ik hier vervolgens een echte ‘sterrenwand’ mee. In de bovengenoemde lijst met benodigdheden zie je daarom drie verschillende maten latjes, ieder voor een ander formaat ster.

Kerstdecoratie bevestigen

Dan is het nu tijd voor het leukste gedeelte: de sterren een mooi plekje in huis geven! Omdat ik ondertussen niet voor iedere verandering in huis een gat in de muur wil boren, heb ik de sterren aan de wand gehangen met de powerstrips van Tesa. Met deze strips kun je spullen tot 2 kilo ophangen zonder gaten in je muur te hoeven boren! Ideaal voor deze tijdelijke ‘kerst’ decoratie die in januari de muur weer af mag.

Op zoek naar meer leuke kerstinspiratie? Bekijk alle DIY-ideeën voor kerstdecoratie. Maak bijvoorbeeld je eigen adventskalender of ga aan de slag met onze stylingtips voor een prachtig kerst interieur!

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!