Maak je eigen kerstengel - DIY Karwei

Maak je eigen kerstengel

Wil jij je eigen kerstdecoratie maken? Dan mag de kerstengel zeker niet ontbreken tijdens de feestdagen. Vouw je eigen kerstengel! Maak je eigen kerstengeltje(s) voor in de boom of aan een kersttak. Het versieren van de kerstboom is nog nooit zo leuk geweest, omdat je deze kunt volhangen met allemaal zelfgemaakte kerstengeltjes. Hang voor elk familielid of dierbare een engel in de boom. Volg het stappenplan van deze ontzettend simpele, maar o zo leuke DIY. Maak dit jaar je eigen kerstengel…en geef deze cadeau!

Aan de slag met de kerstengel

Voor dit DIY-kerstidee heb je alleen maar mooi papier of behangpapier van A4-formaat nodig, een plakstift, mooi touw of lint en een grote kraal. Je kunt zelf bepalen of je de engel een gezichtje wilt geven of versiersels op het lijfje.

stap 1

Knip het papier op maat

Vouw het A4-papier dubbel in de breedte. Knip deze vervolgens door de helft. Leg een helft even apart en vouw de andere helft nog een keer dubbel. Knip ook deze door. Gebruik dus maar driekwart van het papier voor de kerstengel.

stap 2

Vouw trapsgewijs het papier

Vouw het grote deel (1/2 van A4) trapsgewijs op in de lengte. Laat het gevouwen trapje op elkaar zitten. Vouw het geheel nog een keer dubbel: dus de uiteindes naar elkaar toe.

stap 3

Bevestig een touwtje of lint

Lus een touwtje of lint op de plek waar je het geheel dubbelvouwt.

stap 4

Plak het gevouwen papier vast

Plak het grote deel, de helft van het A4, dat trapsgewijs gevouwen in de lengte en dubbelgevouwen, vast met een plakstift. Het lijfje is een feit.

stap 5

Vouw de armen

Vouw het kwartdeel, wat je eerder het geknipt, trapsgewijs in de breedte. Vouw deze vervolgens dubbel.

stap 6

Plak de armen op het lijf

Plak de onderkant van dit trapsgewijze gevouwen kwart op de bovenkant van het grote deel, op het engellijfje.

stap 7

Rijg het hoofdje

Maak een knoop in het lint zodat de delen nog goed op elkaar blijven zitten. Rijg een mooie kraal als hoofdje over het lint.

Meer kerstdecoratie zelf maken?

Ben je nog niet uitgeknutseld en wil je nóg meer hangende kerstdecoratie zelf maken? We hebben nog meer kerst DIY ideeën voor je, van kerstballen en adventskalenders tot aan een zelfgemaakte kerstkrans. Namens Karwei: Fijne Kerstdagen!

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!