Houten cadeaulabels maken voor kerst

Persoonlijke cadeaulabels maken

Deze cadeaulabels voor kerst zijn leuk om te maken én leuk om te geven. Dat er in december veel cadeautjes worden ingepakt, is een ding dat zeker is. Wil je dit jaar ook eens de persoon zijn die de mooist ingepakte cadeaus onder de boom legt? Ga dan aan de slag met deze DIY voor kerst waarmee je ieder cadeau uniek en persoonlijk maakt! In dit stappenplan zie je hoe zelf persoonlijke houten cadeaulabels kunt maken.

Persoonlijke cadeaulabels maken stap 1
stap 1

Verzamel de juiste benodigdheden

Bekijk in de afbeelding en in de lijst hieronder wat je nodig hebt om deze cadeaulabels te maken.

stap 2

Maak de letters

Maak in Word of een vergelijkbaar programma een bestandje met de letters die je wil gebruiken. Print en knip deze uit en teken ze vervolgens over op het hout. De letters op het hout kunnen nu met de figuurzaag uitgezaagd worden.

Persoonlijke cadeaulabels maken stap  3
stap 3

Schuur en spuit de letters

Nu de letters zijn uitgezaagd, schuur je de letters nog even licht op. Leg de letters voor het spuiten op een ondergrond die vies mag worden. Spuit nu elke letter in met de spuitlak. Doe dit snel want de spuitlak moet nat blijven zodat de glitters straks goed blijven zitten.

Persoonlijke cadeaulabels maken stap 4
stap 4

Versier de letters

Strooi nu snel de glitters over de letters voordat de spuitlak opdroogt. Spray tot slot de letters nog in met haarlak, dit voorkomt dat de glitters loslaten.

Benodigdheden

Materialen (3)
Gereedschappen (2)

Cadeaulabels maken voor kerst

Zie hier het eindresultaat! Deze cadeaulabels voor kerst zijn een mooie toevoeging aan de cadeaus die jij gekocht of misschien ook wel zelfgemaakt hebt. Veel plezier met geven!

En wil je meer kerst ideeën zien? Geen probleem, we hebben er genoeg! Bekijk alle DIY-ideeën voor kerst. Ik houd ervan! Kijk hier maar eens hoe ik mijn huis versier als het bijna Kerstmis is of hoe je leuk de dagen aftelt met je eigen adventskalender!

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!